VIDEO Curierul de Râmnic |“O gură de aer”, într-o seară magică…

1274 0

Un joc al vieții și al morții, al durerii și extazului, al iubirii și al urii, al nașterii și dispariției premature, al disperării și fericirii, al luminii și întunericului, al realității și irealului și multă emoție, toate îmbinate atât de armonios de prestația uimitoare a  tinerilor actori ai teatrului Anton Pann. Culoare, căldură umană și spirituală deosebită, muzică adecvată, dans, aceste lucruri le-am simțit  și văzut într-o seară de iulie, în decorul  construit anume  lângă amfiteatrul de piatră de langă pădurea și căsuțele  din apropiere. La Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni.

De la conferința de presă premergătoare acestui  eveniment unde Curierul de Râmnic a fost invitat,  plecasem cu o mare dorință de a reveni să văd premiera. Aș fi regretat mult, sunt convinsă! Pentru că viața mi-a demonstrat încă o dată că putem primi lovituri grele, pe neașteptate…  După o astfel de veste, am încercat să îmi limpezesc puțin gândurile. Și vineri  seara, am revenit în același spațiu minunat al Muzeului Satului. Apreciem, de altfel,  încă o dată contribuția  și colaborarea deosebite a teatrului cu echipa acestui muzeu în aer liber ales, nu întamplător.

Am urmărit aproape cu sufletul la gură un spectacol de excepție. “O gură de aer” care ne-a făcut probabil pe toți cei prezenți după părerea mea, să ne prețuim mai mult, să ne gândim că viața este frumoasă dar și atât de imprevizibilă iar moartea nu e doar o “trecere”.

Costume și coregrafie deosebită, lumini colorate, mimica actorilor  dar și  lacrimile prelinse pe obrajii unora dintre ei, am admirat  cu această ocazie. Un spectacol nonverbal în care toți au pus mult, mult suflet în ceea ce au realizat!

Pentru că, așa cum sublinia înainte de premieră, tânărul regizor  Vlad Trifaș: “Datorită disponibilității lor am putut explora împreună marile dimensiuni sufletești într-o stare de laborator”.

În această atmosferă deosebită am remarcat, printre invitați, prezența Înaltpreasfințitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului ,a  domnului Constantin Rădulescu – Președintele Consiliului Județean Vâlcea, a altor personalități vâlcene și public iubitor de frumos. Fiul meu, Dorin-Lucian și nepotul, Andrei-Ștefan, reveniți după câteva luni de la București au avut această  ocazie de a petrece o seară de vineri inedită, de neuitat.

Cu mare plăcere am văzut în public și câțiva actori, încântați de actul artistic al celor de la Teatrul Anton Pann: Paula Chirila, Daniela Nane, Vlad Drăgulin , Andrei Roșu. Ei au venit cu drag să îi revadă pe colegii de la Râmnicu Vâlcea.

Mulțumiri  și  felicitări sincere pentru această seară minunată, întregului colectiv al  Teatrului Anton Pann  și tuturor celor care au “pus umărul” la realizarea spectacolului!

Distribuție: Alexandru Beteringhe, Ștefan Craiu, Anca Dinicu, Kostas Mincu, Denisse Moise, Réka Szász, Ana Șușca, Mihaela Mardare.

Regia: Vlad Trifaș

Corina Enache (Curierul de Râmnic)

Articole asemănătoare

Pare-ni-se că…

Postat de - 22 august, 2020 0
FacebookTwitterPare-ni-se că, mulţumită lui Dumnezeu, s-a început o nouă eră în chipul de-a legifera. Nu se mai copiază texte străine…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *