Youth Hub Râmnicu Vâlcea – Proiecte pentru tineri, comunități informate, altruiste și deschise

1038 0

Sâmbătă,  4 Iulie,  Centrul de Tineret “Youth Hub Râmnicu Vâlcea” a organizat un eveniment de socializare și promovare, în parcul „Mircea cel Bătrân”.

Pe lângă prezentarea activităților și a oportunităților oferite de Youth Hub, voluntarii centrului au pregătit și câteva surprize, precum o tombolă cu participarea la atelierele care se vor desfășura în urmatoarea perioadă, dar și o demonstrație a unui atelier de Storytelling susținut de Silvia Petre, Președintele Asociației ProExpert.

 

Cursul de Jurnalism, cursul de graphic design și animație video, atelierul de democrație și importanța votului, atelierul pentru drepturile omului, evenimentele de promovare a schimburilor de tineri prin programul Erasmus+, oportunități de voluntariat international, prin Corpul European de Solidaritate – sunt doar câteva dintre activitățile oferite de ‘Youth Hub Ramnicu Valcea”. Toate acestea ajută la crearea unei comunități informate, altruiste și deschise.

 

Centrul oferă numeroase posibilități, de la participarea în proiecte de tineret, prin programul Erasmus+, la workshop-uri facilitate de voluntarii internaționali și de traineri cu experiență internațională.

Aceste activități incluse în program au ca scop dezvoltarea personală, civică si culturală a tinerilor, din județul Vâlcea.

Tot la Youth Hub, tinerii din comunitate află informații despre cum pot deveni voluntari internaționali, într-o țară a Uniunii Europene.

Centrul de Tineret “Youth Hub Râmnicu Vâlcea” are și opțiunea Open Space – program în care tinerii din comunitate împart spațiul pentru proiecte personale sau profesionale.

Altfel, tinerii vor avea oportunitatea de a lucra și de a cunoaște alți tineri, cu idei originale, într-un cadru primitor și educativ.

Pentru realizarea acestor activități, “Youth Hub Râmnicu Vâlcea” a accesat un proiect de solidaritate, finanțat prin programul “Corpul European de Solidaritate”.

 

Prin evenimentul de sâmbătă, voluntarii au dorit să cunoască și alți tineri interesați în a-și descoperi pasiunile, prin voluntariat sau care vor sa se dezvolte, într-un cadru internațional.

 

 

Cei interesați pot afla mai multe informații pe Facebook

https://www.facebook.com/YouthHubRamnicuValcea/

https://www.facebook.com/YouthHubRamnicuValcea/videos/695800670832326/?v=695800670832326

sau pe Instagram „youth.hubvl”.

Echipa de voluntari – locali și internaționali – abia așteaptă să vă cunoască.

Voluntarii pot fi găsiți la Youth Hub Râmnicu Valcea, Strada Colonel Badescu, 12b (langa Hotel Panoramic).

Echipa “Youth Hub Râmnicu Vâlcea”

Contact:

Adelina Florescu

Project coordinator

adelline.aide@gmail.com

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *