Parlamentul European nu va vota un Buget al Uniunii Europene care nu finanțează adecvat agricultura și coeziunea

832 0
Comunicat de presă
Siegfried Mureșan, către președintele Consiliului European: Parlamentul European nu va vota un Buget al Uniunii Europene care nu finanțează adecvat agricultura și coeziunea
Discursul deputatului european Siegfried Mureșan (PNL / PPE) la dezbaterea din plenul Parlamentului European privind Reuniunile Consiliului European din 19 iunie și din 17-18 iulie 2020:
„Mulțumesc, domnule președinte. Domnule președinte Michel, bun venit în Parlamentul European!
Vă ascultăm, suntem îngrijorați și nu suntem de acord cu dumneavoastră. Suntem îngrijorați fiindcă nu informați și nu implicați Parlamentul în discuțiile privind bugetul Uniunii Europene așa cum ar trebui, fiindcă Parlamentul este autoritatea bugetară. Și noi nu putem fi de acord cu dumneavoastră fiindcă că urmează să propuneți un buget mai mic pentru o Uniune Europeană care trebuie să facă mai mult și pur și simplu nu putem face mai multe cu un buget mai mic.
Bugetul UE nu este ca fasolea magică, nu crește doar dacă membrii Consiliului European se uită la el. Și trebuie să fiu foarte clar, Parlamentul European își poate da consimțământul pe marginea Bugetului multianual al Uniunii Europene doar dacă Bugetul multianual va finanța adecvat ceea ce am convenit să finanțeze.
Care sunt solicitările noastre: în primul rând, să finanțăm adecvat prioritățile tradiționale ale Uniunii Europene: agricultura și coeziunea.
În al doilea rând, să respectăm promisiunile pe care le-am făcut și să finanțăm conform acestor promisiuni noile priorități: digitalizarea, lupta împotriva schimbărilor climatice, protejarea mediului, cercetarea, dezvoltarea, inovarea, frontierele externe, migrația. Nu putem soluționa criza COVID-19 generând probleme în alte domenii prin subfinanțarea lor. Și vă rog să transmiteți membrilor Consiliului European următorul mesaj: nu putem să ascundem un Buget multianual mai mic în spatele Pachetului de redresare.
Și acum, în ceea ce privește Pachetul de redresare: banii trebuie cheltuiți bine. Trebuie să fie cheltuiți pe modernizarea Europei, pe proiecte cu plus-valoare la nivel european. În al doilea rând, cu cât sunt cheltuiți mai mulți bani, cu atât controlul trebuie să fie mai bun.
În al treilea rând, este nevoie de un plan de rambursare adecvat. Fiecare cetățean, fiecare companie, când accesează un credit, au nevoie de un plan de rambursare pentru a vedea exact când și cât trebuie să ramburseze. Același lucru ar trebui să îl facem și noi ca Uniune Europeană.
Resurse proprii: trebuie să introducem taxa pe plastic acum, să plătim dobânzile și să începem rambursarea înainte de 2027 și să avem un plan și un calendar cu caracter obligatoriu cu privire la resursele proprii. Numai dacă aceste solicitări ale Parlamentului vor fi acceptate, vom putea să ne dăm consimțământul până la urmă și, oricum ar arăta compromisul dumneavoastră în Consiliu, suntem gata să discutăm cu dumneavoastră, să negociem, deoarece acordul la care s-ar ajunge în Consiliu nu va fi acordul final, e nevoie și de acordul Parlamentului.
Vă mulțumesc!”

Articole asemănătoare

România, încotro?

Postat de - 2 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterNumărul contractelor individuale de muncă suspendate a ajuns la 1 aprilie la 795.291, iar cel al contractelor încetate la 155.675,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *