Metoda de slăbit sau de menținere a greutății, după 40 de ani, fără înfometare!

877 0

Metoda de slăbit sau de menținere a greutății, după 40 de ani, fără înfometare!

 

Despre cum trebuie să arate femeia “ideala” sau bărbatul “ideal”, din punct de vedere al aspectului fizic s-a scris mult.

Trăim prin comparația cu cei mai frumoși, cei mai bogați, cei “aleși”.

Noi, femeile, urmăm diete restrictive pentru a arăta bine și a fi în formă, trăim zilnic frustrarea de a nu avea rezultatele dorite.

Ne supunem organismul unui stres suplimentar prin metode-minune, ignorând faptul că adoptarea unui anumit tip de regim se poate face fară riscuri majore, până în 40 de ani, după această vârstă prudența trebuie să fie regula.

Iată câteva reguli de respectat pentru femeile cu vârsta peste 40 de ani (și nu numai) pentru a-și menține sănătatea și silueta:

  1. Excludeți produsele rafinate: zaharul, făina, sarea extrafină, margarina, uleiul rafinat. Consumați produse integrale, cât mai aproape de starea naturală.
  2. Renunțați la consumul alimentelor aditivate cu E-uri, semi-preparate sau procesate.
  3. Consumați alimente “permise”: cereale inregrale, fructe, legume, zarzavaturi, ciuperci, miere. Daca nu doriți să renunțați la produsele de origine animală, acestea pot fi consummate astfel: lactate fermentate ( iaurt, kefir, lapte bătut), urda (este făcută din zer); oua – maxim trei pe săptămână; carne (1-2 mese pe săptămână). Evitați mezelurile, care conțin nitriți. Evitați consumul de soia.
  4. Alimentele consumate să fie, atât cât se poate, bio sau tradiționale, să provină din locul în care v-ați născut sau trăiți.
  5. Ideal ar fi să aveți două mese pe zi: prima între orele 10-11 și a doua între orele 18-19, pentru a nu suprapune fazele de ingestie, absorbție, metabolizare și eliminare.
  6. Dimineața, pe stomacul gol, beți cel puțin 500 ml de apă (în funcție de programul zilnic) și ajungeți cu consumul de apa până la minim 30 ml pe kilogram corp.
  7. Între mese, puteți consuma sucuri proaspete de legume și fructe sau gustări formate din fructe sau semințe (nuci, migdale, alune de pădure, caju, semințe floarea soarelui, semințe dovleac etc.).
  8. Leguminoasele (mazăre, fasole, linte, năut), carnea, peștele, precum și o parte din cereale, se prepară termic: cuptor, aburi, fierbere. Celelalte alimente se pot consuma crude, excepție fac persoanele care au afecțiuni gastrointestinale.
  9. În alimentație trebuie să predomine cerealele integrale și fructele.
  10. Cantitatea porțiilor se calculează și se reduce treptat, în funcție de obiceiurile alimentare avute, fară a pune organismul “în dificultate” și pentru a-l determina să consume din rezevele proprii. Rația alimentara se poate reduce cu 25%-50%, în funcție de obiceiul avut anterior, fară variații bruște.
  11. Apa se mestecă și mâncarea se bea. Cu alte cuvinte, beți apa cu inghtituri mici, înghițiți rar, plimbați apa prin gură, pentru a da timp organismului să se hidrateze. Nu consumați apă sau alte băuturi înainte de masa (minim 30 minute), în timpul mesei și nici imediat după masa (minim 30 minute).. În cazuri excepționale este permis consumul unui pahar în timpul mesei (aproximativ 200 ml-250 ml). Mestecați îndelung, de cel puțin 20 ori fiecare bol alimentar, înainte de a înghiți. Stomacul nu dispune de dinți pentru a mărunți mai mult,
  12. Respectați combinațiile alimentare: fructele nu se consumă împreună și nici cu legume, excepție fac mărul și morcovul, iar pepenele se consumă separat; nu combinați amidon (cartofi, leguminoase, cereale) cu proteină; legumele se pot manca în combinație cu proteina și leguminoase; gasimile și uleiurile (chiar și cele “bune”) se asociază numai cu legume, ideal ar fi în stare crudă.
  13. Mergeți pe jos, la pas, cel puțin 60 minute zilnic.
  14. În cazul în care se combină greșit alimentele sau se fac excese, a doua zi se mănâncă numai fructe sau legume, dar cel mai bine numai mere și morcovi, în stare cruda.
  15. Dați organismului o pauză de o zi pe săptămână, în care să consumați numai apă, ceai și sucuri naturale.

Eu vă doresc și azi, și mâine, să fiți mulțumite de propria siluetă, iar sănătatea să vă tină până la adânci bătrâneți, dându-vă posibilitatea să vă bucurați din plin de frumusețea vieții, pentru că viața noastră nu este numai despre mâncare, ci despre multe alte lucruri interesante, despre oameni frumoși de întâlnit și despre experiențe minunate.

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *