Vrei să slăbești sănătos? Faci sport sau sau suferi de diabet? Consumă suc de anghinare!

2039 0

Primul gând care ne vine în minte atunci când auzim de anghinare este legătura cu afecțiunile hepatice.

 

Deși este singurul organ care are capacitatea de a se reface, trebuie să fim conștienți că ficatul nostru este bombardat zilnic de toxine, iar uneori are nevoie de ajutor.

 

Anghinarea este un tubercul pe care cei care suferă de diabet îl pot consuma fărăa grijă, pentru că are un indice glicemic scăzut.

Conține o mulțime de elemente chimice alcaline naturale: vitamina A – îmbunătățește vederea, vitaminele B1, B3, B9 (acid folic) – esențiale pentru persoanele cu un stil de viață activ, vitaminele K și C, potasiu – reprezintă 50% din totalul elementelor, calciu,  magneziu, fosfor, fier, iod, provitamina A și mucilagii.

Anghinarea este o importantă sursă de fibre – aproximativ 4,7grame/100grame.

În stare crudă, aceasta legumă conţine o enzimă numita inulază și o cantitate mare de inulină.

Inulina este o substanţă asemănătoare amidonului, ce îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, stimulează sistemul imunitar, creşte asimilarea calciului şi magneziului în organism.

Are minunate proprietăţi detoxifiante şi coleretice, stimulând secreţia biliară.

Ameliorează senzația de greutate în stomac, crampele intestinale și simptomele de colon iritabil.

În plus, anghinarea scade nivelul colesterolului în sânge, mobilizând grăsimile stocate în ficat şi în alte ţesuturi.

Şi trigliceridele sunt reduse prin acţiunea anghinarei.

Curele cu suc de anghinare sunt de mare ajutor pentru organism, fie consumat simplu, fie in combinaţie cu suc de morcovi sau cu apă și lămâie.

Anghinarea ne poate ajuta să scăpăm de kilogramele în plus. Stimulează metabolismul, inhibă pofta de mâncare.

Dacă practicați un sport, veți fi încântați să aflați că anghinarea conține cinarină, o substanță ce îmbunătățește activitatea hormonilor răspunzători de nivelul zahărului din sânge.

Astfel, dacă faceți mișcare pentru a pierde în greutate, antrenamentul va fi mai eficient dacă beți suc de anghinare.

Complexul de vitamine B accelerază regenerarea mușchilor după efort și, impreună cu celelalte minerale, protejează împotriva spasmelor musculare dureroase, mai ales în timpul unui antrenament intens.

Vitamina A vă poate ajuta dacă practicați tir cu arcul sau darts.

Taninurile conținute susțin regenerarea, favorizând recuperarea rapidă după un antrenament și accelerează vindecarea rănilor.

Cum se prepară sucul?

Curățăm anghinarea astfel: o desprindem de tulpină, îndepărtăm primul strat de frunze, apoi tăiem un centimetru din vârfuri. O despicăm pe lungime și îi curățăm miezul, ce arată ca un puf. După ce terminăm de curățat, o punem într-un vas cu apă, în care am adăugat sucul de la o lămâie.

Stoarcem apoi anghinarea, folosind, dacă este posibil, un storcător cu ax melcat, prin presare la rece și adăugăm suc de lămâie.

 

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *