„Este foarte periculos să crezi că măștile de față ar putea schimba jocul atunci când vine vorba de COVID-19”

502 0

Epidemiologul-șef de la Agenția de Sănătate Publică din Suedia: „Este foarte periculos să crezi că măștile de față ar putea schimba jocul atunci când vine vorba de COVID-19”. Alooo! Tătaru, Arafat, Rafila, se aude?

Cel mai important expert în boli infecțioase din Suedia, Anders Tegnell, epidemiolog-șef la Agenția de Sănătate Publică, susține că este ”foarte periculos” dacă oamenii cred că purtarea măstilor va opri răspândirea coronavirusului, transmite Mediafax preluat de Romanian Global News.

Specialistul și-a exprimat în mod repetat scepticismul asupra măștilor faciale ca modalitate de prevenire a transmiterii virusului. ”Este foarte periculos să crezi că măștile de față ar putea schimba jocul atunci când vine vorba de COVID-19”, a afirmat Tengell.

El a argumentat că în țările în care masca este obligatorie, precum Belgia și Spania, rata îmbolnăvirilor continuă să crească, potrivit The New York Post.

”Măștile de față vin în completarea altor lucruri atunci când acele lucruri se află în locuri sigure. Dar să începeți să aveți măști pentru față și apoi să credeți că vă puteți aglomera în autobuze sau centre comerciale – aceasta este cu siguranță o greșeală”, a explicat specialistul.

”Cum cifrele sunt în scădere în Suedia, nu are niciun rost să purtăm măști, nici măcar în transportul public”, a subliniat Tegnell. Potrivit acestuia, dovezile privind eficacitatea utilizării măștilor faciale au fost „uimitor de slabe”.

”Sunt surprins că nu avem studii reprezentative care să arate efectele pe care măștile le au de fapt”, a declarat imunologul.

Suedia este una dintre puținele țări care nu au acceptat intrarea în carantină din primăvara anului 2020, concentrându-se pe o abordare diferită, care viza dobândirea unei imunități de turmă.

ROMANIAN GLOBAL NEWS

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *