Oficial: Timp de 10 ani peste 1 milion de maghiari din afara Ungariei au obținut cetățenia ungară

491 0

ecretarul de stat pentru politica națională de la Budapesta, Arpad Janos Potapy, a marcat a zecea aniversare a adoptării legii privind dubla cetățenie a Ungariei, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Vorbind în sud-vestul țării, la un târg organizat de o societate secuiască locală, Potapy a spus că în urmă cu zece ani, în Ungaria, a avut loc o schimbare radicală de direcție în sprijinul comunității maghiare din străinătate.

Potrivit acestuia, după adoptarea legii cu privire la dubla cetățenie la 26 mai 2010, peste 1.100.000 de persoane au primit cetățenia maghiară. „Acest lucru a creat o oportunitate pentru toți ungurii de a se alătura națiunii maghiare într-un sens legal”, a adăugat Potapy.

Legea a ajutat să abordeze problema etnicilor maghiari care trăiesc în afara țării. În 2014 și 2018, maghiarii cu dublă cetățenie au avut și posibilitatea de a vota la alegerile naționale.

„Acum, parlamentul maghiar poate fi considerat o întrunire cu adevărat națională, deoarece reprezintă întreaga națiune”, a spus Potapy.

Nu se știe exact câte acte de cetățenie maghiară au fost emise în Transcarpatia până acum. Potrivit procurorului șef militar al Ucrainei, acesta este de aproximativ 120.000. În total, aproximativ 300.000 de cetățeni ucraineni au obținut cetățenia maghiară. Începând cu 2015, peste 124.000 de cetățeni ucraineni au solicitat cetățenia maghiară, potrivit autorităților ucrainene.

ROMANIAN GLOBAL NEWS

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *