D’ale Carnavalului- spectacolul Teatrului Anton Pann  prezentat cu succes pe scena Festivalului de Teatru ”BestSummerArtFEst” Constanța-2020

304 0

Spectacolul Teatrului Anton Pann D’ale Carnavalului, în regia lui Vladimir Anton, pe scena Festivalului BestSummerArtFEst Constanța-2020 s-a bucurat de un real succes. Sâmbătă 29 august, pe scena Teatrului de Vară Soveja din Constanța a avut loc reprezentația Teatrului Anton Pann. Punerea în scenă de către Vladimir Anton a acestei binecunoscute piese a dramaturgului Ion Luca Caragiale și evoluția de excepție a actorilor Teatrului Anton Pann a stârnit ropote de aplauze. BEstSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanța și Consiliul Județean Constanța cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, a început pe 23 iulie și se va încheia în data de 6 septembrie. Stagiunea Estivală BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020 cuprinde evenimente culturale diverse, de genul concerte, lansări de carte, proiecții  de filme, spectacole și ateliere de teatru pentru copii, acțiuni ce au avut loc în spații adecvate, în aer liber, și vor continua până la începutul lunii septembrie.

          Pe parcursul acestei perioade de șapte săptămâni au participat și vor continua să participe numeroase și cunoscute teatre din țară, printre ele numărându-se și Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea: Teatrul Național „I.L. Caragiale” București; Teatrul Național Tg. Mureș; Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu; Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti; Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași; Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați; Teatrul „Alexandru Davila” Piteşti; Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște; Maia Morgesnstern, într-un one woman show intitulat „Nu sunt eu”, produs de Teatrul Dramaturgilor Români; Teatrul de Stat Constanţa și lista ar putea continua. Acum actorii Teatrului Anton Pann, în afara repetițiilor la noile spectacole care vor deschide stagiunea 2020-2021, se pregătesc pentru o altă participare. Pe 6 septmbrie  vor juca la București spectacolul ”O gură de aer”, ultima premieră din această stagiune 2019-2020.

În atenția lor rămâne cel mai important eveniment de gen din România, considerat și Oscarul Teatrului Românesc – Gala Premiilor UNITER. Printre nominalizaţi la Gala Premiilor UNITER 2020, se află şi un actor de la Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea, Cătălin Andrei. Pentru rolurile pe care le-a facut în spectacolul „Emisie: Titanic Vals”, după Tudor Mușatescu, regia Matei Lucaci-Grunberg, Cătălin Andrei este nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol secundar.

          Uniunea Teatrală din România a decis ca ediţia din acest an a Galei Premiilor        UNITER să aibă loc pe 21 septembrie, după ce iniţial a fost programată la 11 mai, la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înfiinţarea teatrului craiovean. Juriul final al Galei Premiilor UNITER 2020 format din Radu Apostol -regizor, Cosmin Ardeleanu – scenograf, Doru Mareş – critic de teatru, Crina Mureşan – actriţă, Cristina Rusiecki – critic de teatru a vizionat în format digital (online, DVD) spectacolele nominalizate şi va decide câştigătorii celor 11 categorii de premii. În apropierea evenimentului vom reveni cu mai multe amănunte.

Așteptrând cu nerabdarea deschiderea teatrelor și a noii stagiuni teatrale, în încheiere le urăm succes, la cât mai multe premii și prezențe pe scena cunoscutelor festivaluri din țară.

Articole asemănătoare

Picături de Pastel

Postat de - 22 februarie, 2021 0
FacebookTwitterVrăjitoarea de pastel, Diana-Maria Mitulescu, “Se joacă in timp/ amestecând viața/ emoții, dorințe uneori/ ascunse-n stropi de culori răzvrătite,/ se…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *