Hotărârea de Guvern nr. 724, privind reînființarea spitalului din orașul Bălcești, adoptată în ședința de Guvern din 27 august 2020

509 0

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA

CANCELARIE PREFECT

COMUNICAT  DE PRESĂ

Hotărârea de Guvern nr. 724, privind reînființarea spitalului din orașul Bălcești, adoptată în ședința de Guvern din 27 august 2020, a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Potrivit acestui act normativ, unitatea sanitară aprobată pentru Bălcești va fi spital de categoria V, se va afla în subordinea Consiliului Local al orașului Bălcești și va funcționa în clădirea fostului spital din localitate.

Structura organizatorică a noului spital va fi aprobată prin hotărâre a Consiliului Local Bălcești în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri de guvern, numărul total de paturi și personalul necesar funcționării acestuia urmând să fie stabilite cu respectarea Planului național de paturi alocat pentru județul Vâlcea, respectiv a normativului de personal și a numărului total de posturi din domeniul sănătății aprobat pentru județul Vâlcea.

Este o decizie importantă, poate chiar istorică pentru județul Vâlcea, pentru că în câteva luni Guvernul Orban a reușit ceea ce celelalte guvernări nu au putut să facă în aproape nouă ani – redeschiderea unității spitalicești de la Bălcești. A fost una dintre cele mai mari dorințe ale cetățenilor din această parte a județului de când spitalul a fost închis și felicit actuala administrație publică a orașului pentru că, în ciuda tuturor greutăților și a piedicilor pe care le-a avut de trecut, nu a renunțat la acest demers de a reînființa o unitate spitalicească în zonă. Acest spital va deservi nu doar orașul Bălcești, ci și celelalte 14 localități limitrofe, însumând peste 50.000 de oameni, care astfel nu vor mai fi nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pentru a beneficia de asistență medicală. Totodată, sunt convins că Guvernul Orban va continua să ofere sprijin în vederea rezolvării și a altor probleme istorice din județ”, a transmis prefectul Sebastian Fârtat.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *