Nu votez, toți  sunt la fel

684 0

Petre Ţuţea spunea că dacă până la 30 de ani nu eşti de stânga, nu ai inimă, iar dacă după 30 de ani nu eşti de dreapta, nu ai creier.

Lucrurile sunt simple, unii oameni sunt social-democraţi, alţii sunt liberali, iar slalom printre doctrine fac partidele, nu electoratul.

Oamenii îşi fac partide, oamenii merg spre partide, oamenii votează partide pentru că găsesc un loc în care să exprime public şi în grup ceea ce gândesc individual.

Acestea sunt mecanismele ce stau la baza democraţiei – un sistem mai bun decât celelalte.

Ce faci atunci când partidul pe care îl apreciezi îţi trădează încrederea şi virează brusc spre alte orizonturi?

Fie îşi schimbă doctrina, fie nu respectă programul şi angajamentele cu care ai rezonat, fie încalcă legea sau Constituţia…

Îl sancţionezi la vot, pentru că ăsta este mecanismul democratic. Şi fiecare vot contează!

Trebuie să privim acţiunile oamenilor politici şi să le judecăm în consecinţă, votul nu este doar o metodă de legitimizare a accederii la putere ci şi o sancţiune!

Corupția stă la baza problemelor din cele mai importante domenii: sănătate, educație, dezvoltarea infrastructurii, iar asta înseamnă și lipsa de soluţii pentru administrația locală.

Consecinţa este o denaturare gravă a scopurilor oricărei instituții ce nu mai este orientată către cei pe care îi servește (contribuabili, pacienți, elevi etc).

Votul tău este puterea pe care o ai pentru a schimba în bine comunitatea în care trăiești.

Pe 27 septembrie, votează! Votul tău contează!

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *