Codul european al comunicațiilor electronice – CEEC

518 0

Codul european al comunicațiilor electronice – CEEC, intrat în vigoare în decembrie 2018, trebuie transpus în legislațiile naționale ale statelor membre UE, până la 21 decembrie 2020.

Articolul 113 din anexa XI prevede că : Orice radio auto integrat într-un vehicul nou din categoria M1 care se află în vânzare pe piață sau este închiriat pe teritoriul UE, începând din 21 decembrie 2020, trebuie să conțină un receptor capabil să recepționeze cel puțin serviciile radio digitale.

Regulamentul, care se aplică tuturor statelor membre ale UE, indiferent în ce stadiu de difuzare digitală DAB se află, oferă posibilitatea de a introduce o nouă legislație referitoare la receptoarele destinate marelui public.

Mai multe țări din UE, între care Germania, Marea Britanie și Italia, au introdus deja reglementări pentru a transpune directiva CEEC în legislația națională.

În Germania, toate receptoarele radio de pe mașinile noi vor trebui să aibă capacități digitale începând din 21 decembrie 2020. În Marea Britanie, toate radiourile instalate în mașinile particulare noi vor fi echipate cu receptoare digitale standard, ca urmare a deciziei Parlamentului. Italia, Franța și Spania au luat, de asemenea, măsurile corespunzătoare. Alte țări, între care Regatul Țărilor de Jos, Belgia, Danemarca, Suedia, Austria, Grecia, Cehia, Polonia și Malta au început procedurile de transpunere a CEEC în legislația lor națională.

Președintele WorldDAB, Patrick Hannon a declarat că: Decizia UE de a cere ca toate radiourile instalate pe mașini să poată recepționa emisiuni în transmisie digitală terestră a transformat perspectivele radioului DAB+ în Europa. Un număr tot mai mare de țări transpun directiva în legislația națională. Facem apel la țările care nu au făcut încă acest lucru, să facă în așa fel, încât automobiliștii din toate statele membre să beneficieze de avantajele radioului digital, care vine cu o ofertă foarte mare de posturi, cu un sunet superior, mai clar și cu servicii de date ameliorate.

DOM’PROFESOR

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *