În județul Vâlcea au fost confirmate 2.546 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2

135 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 2.546 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 109 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 31 sunt asimptomatice și cu forme ușoare, 68 au forme medii și 10 sunt internate în secția ATI.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea șapte persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

În acest moment, în judet există 20 focare datorate infecției cu virusul SARS-CoV-2, ultimul fiind înregistrat la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea. Focarul însumează până în acest moment cinci cazuri.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 1.451  din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 18.974 de teste.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 21 de decizii de izolare și 25 de decizii de carantină, în prezent, 514 persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 405 persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *