Informare Canelarie Prefect

458 0

MINISTERUL AFACERILOR   INTERNE

INSTITUȚIA  PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA

CANCELARIE PREFECT

INFORMARE DE PRESĂ

 

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, convocați în ședință extraordinară astăzi, 6 octombrie 2020, de către prefectul Sebastian Fârtat, au decis introducerea de restricții în vederea combaterii și prevenirii răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru încă șase localități din județ, care înregistrează o rată a incidenței cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1.000 de locuitori.

Aceste localități sunt: Stoilești (3,00), Brezoi (2,67), Băile Olănești(2,25), Stroești (2,22), Păușești Otăsău (2.01) și Ionești (1,67).

Restricțiile dispuse pentru aceste șase localității sunt aceleași cu cele dispuse în urmă cu o săptămână în 19 localități din județ care, de asemenea, au înregistrat o incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 1,5 /1.000 de locuitori, respectiv:

– reducerea activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor la 1/3 din capacitatea autorizată;

– suspendarea activității operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, a spectacolelor, concertelor și evenimentelor culturale;

– interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, zile onomastice etc) și rânduieli bisericești (pomeni și parastase) în localurile publice situate în spații închise;

– interzicerea organizării de evenimente publice ocazionale de tip târguri săptămânale, târguri de produse tradiționale, bâlciuri, talciocuri, piețe volante:

– obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise în cazul în care sunt mai mult de două persoane care nu fac parte din aceeași familie.

Menționăm că toate prevederile impuse săptămâna trecută prin Hotărârea nr. 25 a CJSU Vâlcea în localitățile Băbeni, Drăgoești, Pietrari, Stoenești, Galicea, Vlădești, Călimănești, Bunești, Milcoiu, Râmnicu Vâlcea, Berislăvești, Runcu, Voineasa, Păușești Măglași, Bujoreni, Costești, Golești, Ocnele Mari și Olanu rămân valabile până pe 14 octombrie inclusiv, în condițiile în care, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, în 10 dintre aceste localități s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de infectare în ultima săptămână, iar județul Vâlcea are în continuare o rată de incidență cumulată la 14 zile de peste 1,5/1.000 de locuitori.

Prin Hotărârea CJSU de astăzi, a fost introdusă și obligația de a organiza programul de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă sau, daca acest lucru nu este posibil, să decaleze programul de lucru al angajaților în așa fel încât să nu existe aglomerație la venirea/plecarea de la serviciu, pentru toate instituțiile publice și private, precum și pentru agenții economici care își desfășoară activitatea în Drăgoești, Stoenești, Milcoiu, Păușești Măglași, Stoilești, Râmnicu Vâlcea, Vlădești, Brezoi, Călimănești, Costești, Berislăvești, Olanu, Golești, Băile Olănești, Stroești, Galicea, Pietrari, Ocnele Mari, Păușești Otăsău, Ionești și Bujoreni.

Tot în ședința CJSU Vâlcea de astăzi au fost modificate și actualizate și scenariile de funcționare a unor unități de învățământ preuniversitar din județ.

Astfel, potrivit hotărârii adoptate, din 7 octombrie 2020, Scoala Gimnazială „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, Școala Gimnazială Ghioroiu, Grădinița cu program normal Ghioroiu, Școala Gimnazială Lăcusteni, Grădinița cu program normal Lăcusteni și Grădinița cu program normal din satul Gănești – Lăcusteni vor funcționa pe scenariul roșu, care presupune desfășurarea cursurilor exclusiv online.

Măsurile adoptate de către CJSU Vâlcea, atât în cazul localităților cu incidență mai mare de 1,5/1000 locuitori, cât și în cazul unităților școlare, se vor actualiza săptămânal, în funcție de incidența cumulată a cazurile din ultimele 14 zile.

Hotărârile CJSU Vâlcea pot fi consultate pe site-ul ISU Vâlcea: http://www.isuvl.ro/03…/CJSU/Hotarari%20CJSU.html

Articole asemănătoare

Nichita Stanescu

Postat de - 31 martie, 2021 0
FacebookTwitter“Poezia Poezia este ochiul care plânge. Ea este umărul care plânge, ochiul umărului care plânge. Ea este mâna care plânge,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *