Pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate 2.723 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2

464 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

 INFORMARE DE PRESĂ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 2.723 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Până la momentul actual, 40 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 123 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 34 sunt asimptomatice și cu forme ușoare, 79 au forme medii și 10 sunt internate în secția ATI.

De asemenea, în prezent, în județ, sunt active 17 focare de SARS-CoV-2, atât în unități sanitare și la agenți economici, cât și în cadrul instituțiilor publice.

În momentul de față, este suspendată activitatea, pe o perioada de 14 zile, în cadrul secției de Chirurgie Generală a Spitalului Județean de Urgență Valcea din cauza focarului de SARS-CoV-2 din secție. Până acum, focarul însumează 27 de cazuri (15 pacienți și 12 persoane din cadrul personalului medico-sanitar și auxiliar). Pacienții care au nevoie de asistență medicală de specialitate vor fi redirecționați către alte unități sanitare din județ.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea două persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 1.578  din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 19.261 de teste.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 110 de decizii de izolare și 112 de decizii de carantină, în prezent, 571 de persoane fiind în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 472 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 pe localități este următoarea:

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *