Cel mai bine păzit secret al selecționerului Burcea: e BIKER înrăit!

173 0

Antrenorul naționalei feminine de handbal se dă cu motorul de peste 25 de ani,  iar recent și-a achiziționat un nou Harley-Davidson, mai scump decât o mașină.

Ce au în comun motocicletele și handbalul? În cazul de față pe Bogdan Burcea, antrenor la SCM Craiova și al echipei naționalei feminine.

În vârstă de 48 de ani, selecționerul ”tricolorelor” și-a petrecut mai bine de jumătate din viață pe motoare cu mulți cai putere. Adrenalina de la handbal nu se compară, însă, cu ce trăiește într-o plimbare cu Harley-ul.

”În 1995 am condus pentru prima dată o motociletă. Este un sentiment aparte când ies la plimbare, merg la drum lung, nu se compară cu a conduce o mașină. Pe motor mă relaxez, pur și simplu uit de tot când sunt cu motocicleta. În puținele zile libere încerc să fac drumeții cu prietenii, în grupuri de 3-4. Sunt mulțumit de motocicleta nouă, aș lua-o încasă, dacă aș avea posibilitatea asta. Pentru mine, motocicleta valorează cât zece mașini. Orice mașină mi-ai arăta, aș prefera motorul” – Bogdan Burcea, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

Soția handbalistă nu îi împărtășește pasiunea.

”Cristina (n.r. Zamfir) este mai mult pasager. Fiul meu, David, e pasionat, savurează toate plimbările pe care le avem, stă foarte relaxat, cred că în viitor va conduce și el motocicleta” – Bogdan Burcea, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

A străbătut țări și a parcurs sute și mii de kilometri pe motor, însă spune că e dispus să facă un lucru de-a dreptul nebunesc.

”M-aș duce de jur împrejurul lumii, dacă mi-ar spune cineva că iau titlul european la handbal. As da turul globului, fără discuție! Motocicleta mă încarcă pozitiv pentru munca mea, nu conduc motocicleta și mă gândesc la handbal sau alte probleme, sunt relaxat total” – Bogdan Burcea, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

Vrea să participe la întâlnirea posesorilor de Harley-Davidson

Tentat de celebrul drum al bikerilor, „Route 66”, Bogdan Burcea are un obiectiv localizat ceva mai aproape.

” Primul lucru care mă tentează este în Europa, în Klagenfurt, în fiecare septembrie se întâlnesc posesorii de Harley- Davidson. În următorii 3-4 ani nu cred că voi putea merge pentru că nu-mi permite programul de la handbal” – Bogdan Burcea, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

”Nu sunt badboy”

Burcea spune că fetele de la echipa națională nu au de ce să-l privească cu alți ochi, acum că-i vor afla pasiunea.

Nu sunt vreun badboy. Nu merg cu viteză mare, îmi place să savurez fiecare minut pe motor. Mai degrabă sunt pe motor ca frumoasa și bestia. Eram un tip mai vulcanic, m-am mai temperat, văd lumea cu alți ochi” – Bogdan Burcea, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

A avut patru accidente rutiere cu mașina

Burcea recunoaște că e foarte atent în traficul din România, unde nu-i deloc ușor să fii biker, și spune că nu a fost implicat în nici un accident cu motorul.

” Oamenii în trafic nu sunt obișnuiți să ferească, să fie atenți, și noi, motocicliștii, trebuie să fim de două ori mai precauți. Am reușit să evit două incidente. Nici cu mașina nu am avut evenimente din vina mea. M-au lovit patru doamne când eram la volanul vechii mașini, de patru ori am fost lovit, de fiecare dată de câte o femeie, nu știu de ce…”. – Bogdan Burcea, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *