Comunicat Colegiul Medicilor Veterinari

661 0

COMUNICAT

Având în vedere următoarele aspecte:

– neefectuarea plăților aferente lunilor august-septembrie 2020 conform Legii 236/2019 și OUG 117/2020 către beneficiarii contractelor aflate în derulare pentru acțiunile contractate cu D.S.V.S.A;

– plata cu întarziere în unele județe a deconturile aferente acțiunilor contractate cu D.S.V.S.A;

– neasigurarea echipamentelor de protecție pentru prevenirea răspândirii  virusului SARS-CoV2 și a virusului pestei porcine africane;

– adoptarea unei proceduri pentru realizarea inspecțiilor din exploatațiile nonprofesionale care excede legislației în vigoare, care introduce atribuții și competențe m.v.l.p.i care exced legii, care introduce activități suplimentare în cadrul aceluiași tarif, nemodificat din anul 2013;

– netrimiterea in plenul Camerei Deputatilor pentru votul final a Legii de aprobare a O.U.G 117/2020, cu toate ca au fost indeplinite toate condititiile procesului legislativ.

membrii Consiliului Național al Colegiului Medicilor Veterinari întruniți în data de 30 octombrie 2020 au stabilit un plan de acțiune pentru rezolvarea acestora.

Planul de acțiune cuprinde următoarele:

  1. Pichetarea zilnica a sediului D.S.V.S.A începând cu data de 9 noiembrie de către 5-6 m.v.l.p.i, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.
  2. Pichetarea zilnică a sediului A.N.S.V.S.A începând cu data de 9 noiembrie de către 5 membrii ai Consiliului Național al Colegiului Medicilor Veterinari (președinți și vicepresidinți de filială), cu respectarea regulilor de protecție sanitară.
  3. Notificarea D.S.V.S.A cu privire la suspendarea activităților contractate cu D.S.V.S.A începând cu data de 9 noiembrie, de către beneficarii contractelor aflate în derulare.

Președinte,

Dr.Stefan Gabriel BADEA

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *