În județul Vâlcea au fost confirmate 6.240 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2

737 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 6.240 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 62 de decese. Persoanele decedate se aflau în evidență și cu alte afecțiuni medicale.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 192  persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 41 sunt  asimptomatice și  cu forme ușoare ale infecției, 135  au forme medii și 16 sunt internate în secția ATI.

In acest moment, în județ sunt 55 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale,  unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice. În cadrul focarelor au fost făcute recomandări privind efectuarea curățeniei, dezinfecției cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spațiilor după un program stabilit, purtarea echipamentului de protecție standard.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea nouă persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.305  din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 26.625 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate în regim screening și contra cost un număr de 18.514 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 107 decizii de izolare și  74  de decizii de carantină, în prezent, 1.112  de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 735 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolarii la domiciliu).

Menționăm ca datele sunt în continua dinamică.

Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2  a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și  purtarea măștii de protecție.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *