Echipajele SMURD din cadrul ISU „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, au intervenit pentru: 3 traumatisme, un accident rutier și 5 diverse afecțiuni medicale.

618 0

BULETIN INFORMATIV

În ultimele 24 de ore, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 52 de misiuni.

 

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 9 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 3 traumatisme, un accident rutier și 5 diverse afecțiuni medicale.

După acordarea primului ajutor calificat, toți pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 03.12.2020, la ora 01.48, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Sălătrucel.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din șiță, pe o suprafaţă de circa  32 mp.; o parte din bunurile aflate în casă (un pat, un dulap, un televizor,o masă); o magazie construită din lemn cu învelitoare din placi de azbociment, pe o suprafață de aproximativ 18 mp. și circa 120 kg de cereale. De asemenea, au fost degradate: 2 uși, doua ferestre și tavanul casei. Pe timpul intervenției a fost evacuată o butelie de aragaz.

Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU Călimăneşti. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este intrarea în contact a scânteilor cu materialele combustibile (lemn) din cauza coşului de evacuare a fumului necorespunzător.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • coșul de fum situat la mai puțin de 1,5 m în plan orizontal, de coama acoperișului, trebuie să depășească coama cu minimum 0,5 m pentru învelitori incombustibile și 1 m pentru învelitorile combustibile. Coșul de fum amplasat la distanțe mai mari de 1,5 m față de coama acoperișului va avea înălțimea de cel puțin 1 m față de învelitoare ;
  • la trecerea prin planşeele combustibile, zidăria coşurilor de evacuare a fumului trebuie să fie de cel puţin 24 cm de la faţa interioară a canalelor de fum jur împrejur, lăsând un rost de 3 cm liber sau umplut cu material termoizolator . Porţiunea care traversează podul clădirii până la străpungerea acoperişului va avea feţele tencuite şi văruite . Izolaţiile termice (incombustibile) trebuie să reducă temperatura, pe partea exterioară a coşului, sub 50 de grade C;
  • Burlanele de tabla sa fie racordate bine la coşurile de fum, iar îmbinarea tronsoanelor să se facă pe o distanţa de 8 -10 cm ;
  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

 

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 42 situații de protecție a comunități: 40 misiuni de informare preventivă și verificare; un transport de persoane și o misiune de decontaminare.

 

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Victor Ion Popa

Postat de - 30 martie, 2021 0
FacebookTwitterScriitor şi dramaturg, regizor de teatru şi publicist, Victor Ion Popa s-a născut la Bârlad, la 29 iulie 1895, potrivit…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *