În ultimele 48 de ore, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 121 de misiuni

456 0

BULETIN INFORMATIV

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 20 de situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: un stop cardio-respirator, 8 traumatisme, un accident rutier, 5 diverse afecțiuni medicale si o asistență de persoane.

In municipiul Râmnicu Vâlcea, s-a intervenit pentru un stop cardio-respirator suferit de un bărbat în vârstă de 67 de ani. După efectuarea manevrelor de resuscitare, din păcate, s-a declarat decesul de medicul de pe ambulanţa SAJ.

După acordarea primului ajutor calificat, ceilalți pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti, pentru îngrijiri suplimentare.

 

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “General Magheru” al Județului Vâlcea au intervenit în data de 17.01.2021, la ora 06.04, pentru stingerea unui incendiu produs la un adăpost de animale în comuna Verguleasa, sat Dumitrești.

Pentru stingerea incendiului, au acționat două echipaje de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Drăgășani.

Până la stingerea incendiului, au ars mai multe adăposturi de animale construite din lemn. De asemenea au murit un număr de 20 de animale (doi porci adulți și 18 purcei) aflați în interiorul clădirii. Din cauza materialelor ușor inflamabile (lemn și furaje), și a distanței foarte mici existentă între imobile, incendiul s-a extins și la proprietatea învecinată, unde a afectat structura unui alt adăpost de animale.

După aproape două ore de eforturi, pompierii au reușit să stingă incendiul înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat de la un mijloc de încălzire electric, lăsat sub tensiune, nesupravegheat în interiorul adăpostului.

 

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați să intervină în data de 17.01.2021, la ora 16.20, pentru stingerea unui incendiu la o casa de locuit in localitatea Golești, sat Popești, pe strada Principală.

Pentru stingerea flăcărilor, au acționat doua echipaje de stingere cu apă și spumă, precum și membrii SVSU din localitate. Flăcările s-au manifestat, la acoperișul clădirii unde a ars structura din lemn a acestuia pe o suprafață de circa 10 mp. După aproape două ore de eforturi, pompierii au reușit să stingă incendiul, înainte să producă și alte pagube. Intervenția a fost îngreunată de faptul că pompierii nu au putut ajunge la locul intervenției cu autospecialele de intervenție, din cauza drumului impracticabil, aceștia fiind nevoiți să adapteze dispozitivele de intervenție pentru a le putea folosi să stingă flăcările.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că, incendiul s-ar fi declanșat în urma neizolării corespunzătoare a coșului pentru evacuarea fumului față de materialele combustibile din componența acoperișului.

 

În această perioadă, pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 94 de situații de protecție a comunități. (47 de patrulare în contextul avertizărilor privind măsurile de protecție împotriva virusului SARS COV2 și 48 de misiuni de informare preventivă în  contextul Covid 19).

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *