Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani a prezentat raportul general privind starea și calitatea învățământului

1100 0

În data de 18 ianuarie s-a desfășurat Raportul general privind starea și calitatea învățământului în anul școlar 2019-2020. Activitatea s-a desfășurat într-un cadru restrâns, impus de actualul context epidemiologic, cu participarea domnului Sebastian Fârtat, prefectul Județului Vâlcea, a domnului gl.bg (rz.) Andreiana Marin –  fost inspector general al Jandarmeriei Române, precum și a reprezentanților unităților operative, colonel Mirea Cosmin, comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă ″Frații Buzești″ Craiova, și colonel Ciaușescu Grigore – inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean ″Ștefan Buterez″ Vâlcea. De asemenea, în sistem videoconferință, a participat domnul colonel Todoran Gabriel-Radu – Directorul Direcției Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

În raportul prezentat, comandantul școlii, domnul general de brigadă Zamfir Marian, a evidențiat principalele provocări aduse de atipicul an 2020.

În contextul general, al pandemiei de COVID-19, o mare parte a anului școlar 2019-2020 a stat sub semnul unor măsuri instituționale de excepție, comanda școlii dispunând atât de măsuri pentru prevenirea infectării personalului, dar și de adaptare dinamică la această situație:

  • O parte din personalul școlii a fost detașat să sprijine activitatea operativă a Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea;
  • S-a trecut la desfășurarea activităților de învățământ în mediul online, ca soluție de asigurare a continuității procesului didactic și asigurare a absolvirii promoției 2020;
  • Au fost implicate și celelalte centre de formare și perfecționare, respectiv, Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia și Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, pentru a facilita continuarea procesului de învățământ cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Pe perioada anului școlar 2019-2020, potrivit documentelor de înmatriculare, au frecventat cursurile școlii, elevii seriilor de școlarizare, februarie-noiembrie 2019 (350 de elevi) și februarie-decembrie 2020 (190 elevi).

Activitățile s-au derulat inițial în condiții normale, dar, odată cu aplicarea măsurilor stabilite la nivel național pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus, activitățile didactice s-au organizat și desfășurat diferit.

Mijloacele de învățământ existente au asigurat desfășurarea activităților didactice în contextul noilor programe de învățare, acest aspect fiind potențat și de gradul foarte bun de dotare cu mijloace moderne, care au permis transferarea procesului didactic în mediul online.

 

În anul școlar 2019-2020 a fost organizată și s-a desfășurat o sesiune a concursului de admitere, în luna ianuarie 2020, și două examene de absolvire, noiembrie 2019 și decembrie 2020.

Tot în sfera concursurilor de admitere, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani a fost desemnată Centru zonal de selecție pentru concursul de admitere la Academia de Poliția ″Alexandru Ioan Cuza″, sesiunea august-septembrie 2020.

În ciuda dificultăților de aplicare a măsurilor profilactice și de distanțare, toate activitățile  s-au desfășurat fără sincope, nu au fost înregistrate cazuri de elevi care să nu poată participa la activitățile de pregătire, respectiv, examene de absolvire, școala reușind astfel să furnizeze unităților operative două promoții de absolvenți.

Pe întreaga perioadă a anului școlar 2019-2020, personalul școlii a urmărit parcurgerea activităților și atingerea obiectivelor propuse, la finalul perioadei analizate putându-se aprecia, în ciuda contextului pandemic nefavorabil, că obiectivele propuse au fost atinse în parametri scontați, ceea ce relevă o bună corelare între activitățile de planificare, organizare și executare a activităților proiectate, realismul activităților propuse și capacitatea de adaptare a instituției la modificările de context funcțional.

COMANDANTUL ȘCOLII

General de brigadă

ZAMFIR MARIAN

 

Articole asemănătoare

Informare Cancelarie Prefect

Postat de - 2 octombrie, 2020 0
FacebookTwitterMINISTERUL AFACERILOR   INTERNE INSTITUȚIA  PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA CANCELARIE PREFECT PRECIZARE DE PRESĂ   Având în vedere discuțiile și interpretările…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *