Săptămâna și meciul anulat pentru CSM. Adi Vasile:”E important să se joace pe teren toate partidele”

595 0

După ce au aflat că nu mai joacă cu Rostov, ”Tigroaicele” au fost anunțate că nici partida cu Bietigheim nu se va mai disputa.

Pandemia de Coronavirus încă face ravagii în handbalul european. Multe jocuri din Liga Campionilor au fost amânate pentru că echipele au cazuri de Covid în lot. CSM București se vede nevoită să stea încă o săptămână pe bară, după ce etapa trecută din Ligă nu s-a mai deplasat la Rostov, din cauza îmbolnăvirilor din tabăra rusă.

Acum, când se pregăteau de disputa cu Bietigheim, ”tigroaicele” au fost anunțate de EHF că nu se va juca meciul, adversarele luând Covid din deplasarea lor anterioară, de la Rostov!

” Bietigheim este în carantină după ce a terminat meciul cu Rostov, pentru că au multe persoane infectate. Nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe meciul din Liga Națională. Trebuie să ne adaptăm, aceasta este situația. Mi-e greu să înțeleg fizic unde pot fi introduse atât de multe meciuri în calendar. La Rostov se pierd 2 nopți când joci acolo. Așteptăm din partea Federației Europene și a celor două cluburi să vedem cum putem programa meciurile, pentru că este foarte important să se joace pe teren toate partidele”– Adi Vasile, antrenor CSM București.

” Pentru toată lumea a fost un an greu cu pandemia de Coronavirus, nu poți controla dacă te infectezi sau nu, cumva situația aceasta a devenit o normalitate, așteptăm fiecare meci să vedem dacă jucăm sau nu. Slavă Domnului că nu am avut multe jucătoare infectate, iar cele care au avut Covid au avut în perioade în care nu eram la echipă toate, așa că într-un fel am fost ferite de infectări în masă. Sperăm să fie așa până la final. Bineînțeles că este greu să fie un meci anulat și să-l reprogramezi când deja ai alte meciuri programate, dar aceasta este situația. Deja ne-am obișnuit, pentru că și în prima parte a sezonului am avut meciuri anulate, ne testăm din trei în trei zile, ne antrenam și nu știm dacă jucăm sau nu, dar aceasta este noua normalitate. Sperăm ca pe parcursul anului 2021 să vină și zile mai bune, virusul să fie îndepărtat și să ne întoarcem la normalitate” – Jelena Grubisic, portar CSM București.

”Nu a fost nimic din vina noastră”

Adi Vasile își dorește ca toate meciurile să se dispute pe teren, dar nu știe cum vor putea cei de la EHF să strecoare atâtea meciuri în programul care oricum este încărcat.

” EHF a spus că 13-14 februarie trebuie să fie ultima dată când se va juca în faza grupelor. Dacă la acel moment nu se vor juca toate etapele, se va trece la un clasament de tip norvegian, se va împărți numărul de puncte la numărul de meciuri, toate cele opt echipe vor fi calificate în play-off urmând să joace locul 1 cu 8, 2 cu 7 și tot așa. Noi ne dorim să jucăm pe teren toate meciurile, mă bucur că din vina noastră nu s-a amânat nici un meci. Am avut poate și noroc, nu știi exact cum să te ferești de acest virus, mă bucur că am avut puține fete infectate și sper ca până la finalul competiției să se mențină acest trend, pentru că o situație mai serioasă îți dă totul peste cap” – Adi Vasile, antrenor CSM București.

CSM București a jucat 10 meciuri și a adunat 11 puncte. Lider în grupă este Rostov, cu 15 puncte după 9 meciuri. În Grupa A, cele mai puține partide a disputat Vipers, 6, care a acumulat 10 puncte.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *