Ei sunt campionii României la tenis de masă!

704 0

Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs au câștigat 6 medalii la Campionatul Național de tenis de masă: Ovidiu, trei de aur, iar Bernadette două de aur și una de argint.

Cei mai buni jucători și cele mai bune jucătoare de tenis de masă din România s-au întâlnit după luni bune de pauză la cel mai important, Campionatul Național de Seniori.

Și în acest an, Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs și-au apărat titlurile de la simplu și dublu mixt.

„Sunt foarte fericit și mândru în același timp că am reușit să îmi apăr titlurile obținute anul trecut și să obțin al 7-lea titlul consecutiv la individual”- Ovidiu Ionescu, campion național în proba de simplu masculin, în 2021. 

Deși a câștigat 3 medalii, dintre care două de aur și una de argint, Berni are și o nemulțumire.

„Sunt puțin supărată că am pierdut finala la dublu fete, mi-am dorit revanșa, pentru că anul trecut s-a întâmplat la fel, am câștigat două medalii de aur și una de argint. Voi câștiga la anul aurul și la dublu fete”-  Bernadette Szocs, campioană națională în proba de simplu feminin, în 2021. 

Berni și-a adus la Buzău și talismanul norocos, pe Moxy, cățelușul primit în dar de la iubitul său.

Adina Diaconu și Irina Ciobanu, campioane la dublu feminin

Proba de dublu feminin a fost câștigată de Irina Ciobanu și Adina Diaconu. Pentru Irina, Campionatul Național este prima competiție oficială la care participă după 4 luni.

„Eu și Adina ne înțelegem mult mai bine la dublu și ne place să jucăm împreună. Eu nu am mai jucat într-o competiție de câteva luni bune și mă bucur că am reușit să aduc 3 medalii” – Irina Ciobanu, campioană națională în proba de dublu feminin, în 2021.

„Ne bucurăm foarte mult că am reușit să ne confirmăm titlul de anul trecut și sperăm să ne continuăm parcursul în proba de dublu”- Adina Diaconu, campioană națională în proba de dublu feminin, în 2021.

Rareș Șipoș, unul dintre cei mai talentați dintre tinerii jucători a plecat acasă cu 3 medalii, dintre care două de argint și una de bronz.

„Medaliile sunt foarte importante, mă bucur că mereu sunt pe podium, că am ocazia să joc cu colegii de la echipa națională, în fazele finale. La final dacă e să trag linie e extraordinar când câștig medalii” – Rareș Șipoș, vicecampion național în proba de dublu masculin, în 2021.

Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă, este mulțumit că această competiție a avut loc și la ea au participat cei mai buni sportivi.

„Am terminat o competiție foarte importantă pentru noi având în vedere că sportivii și sportivele sunt cei care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice și la toate campionatele mondiale și europene pe care le avem în anul acesta” – Cristinel Romanescu, președinte al Federației Române de Tenis de Masă. 

Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs, cei mai buni și la dublu mixt

În proba de simplu feminin, Bernadette Szocs a ocupat locul întâi, urmată de Eliza Samara, pe locul al doilea, iar locul trei a fost adjudecat de către Irina Ciobanu și Andreea Dragoman.

În proba de simplu masculin, Ovidiu Ionescu a câștigat medalia de aur, fiind urmat de Cristian Pletea, iar medalia de bronz a fost câștigată de către Hunor Szocs și Rareș Șipoș.

În proba de dublu feminin, perechea Irina Ciobanu și Adina Diaconu au câștigat pentru al doilea an consecutiv medalia de aur. Bernadette Szocs și Andreea Dragoman au plecat acasă cu argintul, în timp ce Tania Plăian și Ioana Sîngeorzan au luat bronzul.

În proba de dublu masculin, Ovidiu Ionescu și Cristian Chiriță au fost ocupanții primului loc, pe locul al doilea s-au clasat Cristian Pletea și Rareș Șipoș, iar pe locul trei, Hunor Szocs și Alin Spelbuș.

La dublu mixt, Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs au luat de aurul, urmați de Cristian Chiriță și Irina Ciobanu. Pe locul al treilea s-au clasat perechile formate din Rareș Șipoș și Andreea Dragoman și Cristi Pletea și Adina Diaconu.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *