Controale pentru protejarea pădurilor

633 0

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică au confiscat 46,46 de metri cubi de material lemnos, diverse specii și sortimente, în valoare de peste 8.400 de lei, în cadrul acțiunilor organizate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

 La data de 8 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au organizat și desfășurat acțiuni pentru combaterea delictelor silvice, pe raza județului Vâlcea, verificând modul în care este respectată legislația în domeniu de către operatorii economici, cu prilejul desfășurării operațiunilor de tăiere, transport, deținere, prelucrare și comercializare a materialelor lemnoase.

În urma unui control efectuat la o societate comercială cu sediul social în județul Argeș și exploatare forestieră în județul Vâlcea, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au constatat o serie de nereguli privind transportul materialului lemnos, motiv pentru care au dispus confiscarea a 46,46 metri cubi de material lemnos, diverse specii și sortimente,   în valoare de 8.409,26 de lei.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei, fiind totodată confiscată, valoric, cantitatea de material lemnos transportată fără respectarea prevederilor legale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, la data de 9 februarie a.c., polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, cu sprijinul polițiștilor rutieri din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea și al polițiștilor din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Milcoiu au desfășurat o nouă acțiune, prilej cu care au controlat 62 de autovehicule, au legitimat 88 de persoane și au verificat 11 societăți comerciale.

În urma acestor verificări, polițiștii au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.035 de lei,  dintre care:

8 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele

măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

 

17 la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice și

 

1 la H.G. nr. 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *