În ultimele 24 de ore, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 47 de misiuni

435 0

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 13 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 4 traumatisme, două accidente rutiere, o asistență de persoană și 6 diverse afecțiuni medicale.

În mun. Rm. Vâlcea, str. Bujorencii, pompierii militari au intervenit; cu: o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și accesoriile din containerul multirisc; pentru  scoaterea unui tânăr, în vârstă de 27  de ani, prins sub un mal de pământ.

Victima a fost acoperită în întregime cu pământ la peste 3 m adâncime. Din cauza solului instabil, operațiunile  de salvare au necesitat consolidarea solului și o intervenție îndelungată. Din nefericire, ca urmare a unor politraumatisme incompatibile cu viața, la ora 17.10, a fost declarat decesul persoanei, prinse sub pământ, de către medicul de pe ambulanța S.A.J..

La accidentul rutier din comuna Amărăști, sat Palanga un autoturism a  intrat într-un copac. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD, iar  SAJ cu o ambulanță.

S-a intervenit pentru descarcerarea unui bărbat, în vârstă de 31 de ani, aflată în S.C.R. și  acordarea primului ajutor calificat, monitorizare și transportare la spital a altor 2 pasageri (conștienți, cooperanți). Bărbatului i s-au efectuat manevre de resuscitare însă, din păcate, fără nici un rezultat, decesul acesteia fiind declarat de cadrul medical de pe ambulanţa SAJ Vâlcea.

După acordarea primului ajutor calificat, 11 pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

 

În data de 16.02.2021,, la ora 17.23, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Budești.

Până la stingerea incendiului, au ars aproximativ 100 mp. de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 33 situații de protecție a comunități: 32 misiuni de informare preventivă și verificare; un  transport al unei  persoane.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *