Vâlceanul Cîțu a promis că va face treabă și chiar face

519 0

Avem Premier

 

Premierul Florin Cîțu spune că bugetul pentru 2021 a fost construit pe 5 piloni – susținerea campaniei de vaccinare, măsurile de redresare economică, sănătatea, educația și investițiile.

IMM-uri. Guvernul a aprobat o serie de programe guvernamentale de sprijin pentru susținerea activității IMM-urilor și a companiilor mari și IMM-urilor cu cifra de afaceri peste 20 milioane lei prin intermediul garanțiilor de stat. În anul 2020 s-au acordat garanții în valoare de 12,48 mld lei (1,20% din PIB), iar pentru anul 2021 se estimează garanții în valoare de 28,10 mld lei (2,52% din PIB). Acestea sunt complementare măsurilor active de sprijin finanțate prin bugetul de stat, în scopul salvării locurilor de muncă. ’Pentru aceste măsuri active am prevăzut în bugetul din acest an 14,38 miliarde de lei”, a explicat acesta.

Sănătate. Dacă anul trecut pentru sectorul sănătății au fost alocate 56,9 miliarde lei, anul acest vom avea 58,3 miliarde de lei.

Educație. Învățământul va avea, de asemenea, o finanțare mai consistentă decât anul trecut. Sumele alocate pe întreg domeniul de învățământ din administrația centrală și locală se ridică la valoarea de 39,6 miliarde, cu 2,2 miliarde lei mai mult decât în anul 2020. Aritmetica nu poate fi contrazisă”, a continuat premierul.

Investiții. Guvernul a prevăzut 61,4 miliarde de lei pentru investiții, cu 8 miliarde de lei mai mult decât anul trecut, a precizat premierul.Florin Cîțu a spus despre datele furnizate marți dimineață de INS, cu privire la evoluția economiei în an de pandemie, că este o „performanță care spulberă estimările apocaliptice”. Prim-ministrul a adăugat că evoluția fost în medie cu 2,5% mai bună față de cea estimată de instituțiile internaționale, Comisia Europeană, agențiile de rating și instituțiile financiare. ’În trimestrul IV din 2020, economia României a crescut cu 5.3%!!! O performanță fantastică. Cea mai RAPIDĂ revenire a economiei din istorie. Am promis. Am făcut. Am avut dreptate. Revenirea economiei în V, o certitudine!”, a scris Florin Cîțu, pe pagina de Facebook.

Premierul a adăugat că nu s-a discutat oficial în Guvern despre introducerea unui document prin care să le fie permis persoanelor vaccinate să aibă acces în diferite locuri publice. “Discuția este prematură, suntem la începutul campaniei de vaccinare, nu luăm în calcul la acest moment aceasta”.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *