Intersecția Groazei face din nou prăpăd

476 0

Încă un semnal de alarmă

Am mai scris, nu o dată, despre acest loc al groazei, din municipiu. Și înainte lucrurile stăteau rău, dar acum, când avem un mall și bretelele de la pasajul suprateran, este cumplit. Parcă tot fluxul de autovehicule din oraș este dirijat pe aici, deși, acest nod de circulație se află într-o zonă locuită, cu blocuri și case. Este vorba despre intersecția străzilor Nicolae Bălcescu și Ferdinand.

Al nu știm câtelea accident din iarna asta, petrecut tot seara.

Duminică a fost a 4-a sau a 5-a oară când ambele autovehicule implicate au plecat pe platformă, probabil direct către programul „Rabla”. Daună totală, cum se zice.

Acesta de duminică a fost și cu o victimă, ambulanța zăbovind preț de 20 de minute până să plece cu cel rănit. Poliția și-a făcut apariția în foarte scurt timp, poate chiar 30 de secunde.

Au fost mai multe echipaje de poliție, care și-au facut treaba exemplar: constatări, măsurători, asigurarea perimetrului.

Încă nu am primit un buletin de presă pentru a ști exact dacă a fost implicată neacordarea de prioritate sau nerespectarea culorii semaforului, dar bubuitura s-a auzit de la sute de metri, imediat după impact a ieșit fum, ocupanții uneia dintre masini au fugit sub balcoanele blocului învecinat, cu mâinile pe cap, iar ocupantul celuilalt autoturism a ieșit abia după vreo 20 de secunde, singur, pe ușa din dreapta, pe picioare. Evident, cel puțin viteza unuia dintre autoturisme a fost mare. Nimeni nu a sărit cu vreun extinctor, noroc că nu a fost cazul. Mare minune că aproape toți au scăpat teferi. Probabil că cei de la Ford sunt niște constructori teribili de cockpit-uri.

Au fost săptămâni în care două și chiar trei seri, consecutiv, s-au petrecut asemenea situații la limita vieții.

De data aceasta, motoarele au fost spulberate, componentele din metal, sticlă sau plastic au aterizat aproape de trotuare, iar rămășițele abia mai semănau a autoturisme. Au plecat pe platforme, ambele mașini, fiecare având încastrată în partea frontală resturi din cealaltă.

Oameni buni! De ce goniți în halul ăla? Unde vă uitați când vă înfigeți atât de puternic în intersecții? Cum vă asigurați? Dacă exact în acel moment se întâmplă să fie oameni pe carosabil sau pe trotuar? Dacă traverseaza animale? Cum de ați obținut permisele auto, dacă vă bateți joc de trafic? Dacă aveți PATRU benzi care duc la Mall și care stau aproape goale, plus încă un drum alternativ de acces, de ce preferați această intersecție aglomerată și această bretea situată între blocuri de locuințe și atâtea case?

Ce este de făcut?

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *