Drulă, plângere penală la DNA împotriva ilegaliștilor de la Metrou

499 0

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut autorităților responsabile cu ordinea publică să restabilească circulația metroului și l-a atenționat pe liderul de sindicat, Ion Rădoi, că a depus o plângere penală împotriva sa, acuzându-l de abuz în serviciu, trafic de influență și șantaj.

 

”Nu vom face nici un pas înapoi. Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureștenii nu contează, ci doar banii firmei pe care o controlează. Au organizat o mafie. Unde vă credeți? Nu vă mai merge.  Le cer celor implicați, poate unii manipulați, să nu mai persiste în acțiune.  Autoritățile trebuie să-și facă datoria”, a declarat Drulă într-o conferință de presă susținută în fața Ministerului Transporturilor.

Ulterior, acesta a postat:

Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi, pentru următoarele infracțiuni:

– zădărnicirea combaterii bolilor

– abuz în serviciu

– trafic de influență

 – folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane

– folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite

– șantaj

– infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate

Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare.

Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției.

Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului.

Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului.”
Noi am adăuga și instigarea la acte de terorism. Încă nu am văzut măsuri dure, conforme cu actul

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *