Prietenia dintre Gheorghe Dinică, Nelu Ploieșteanu și Ștefan Iordache

1047 0

După cum mulți dintre noi cunoaștem, cele trei personalități ale lumii artistice au legat de-a lungul vieții o prietenie de neegalat, care probabil continuă și în ceruri. Nelu Ploieșteanu a fost ultimul care a părăsit această lume, însă asta nu l-a oprit din a vorbi și a cinsti prietenia pe care cei trei au legat-o.

După ce cei doi prieteni ai cântărețului, Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache au părăsit această lume, el a vorbit ori de câte ori a avut ocazia despre prietenia pe care a legat-o cu cei doi și cum au ajuns aceștia să se cunoască. Se pare că totul s-a întâmplat cu foarte mulți ani în urmă, pe când aceștia se adunau la localul Șarpele Roșu din Capitală, local care în momentul de față nu mai există, dar la care în acea vreme se adunau cele mai renumite personalități ale Capitalei.

Nu puteai să nu-i iubeşti şi să nu-i respecţi. Erau deosebiţi ca firi, dar îi uneau câteva lucruri, între care talentul şi plăcerea de a bea un păhărel. Le plăcea viaţa…Erau ca noi. Iordache avea ceva care te făcea să te apropii imediat de el. Era ca un frate pentru mine. Nu-mi era ruşine să-i cer orice. Dinică era un om generos, de o modestie fantastică şi foarte popular.”, a declarat Nelu Ploieșteanu.

Acesta a ținut să mai precizeze că acele nopți în care aceștia ce întâlneau erau cu adevărat fantastice, iar ceea ce se petrecea în decursul lor era demn de a povesti nepoților. Cât despre atmosfera care se forma în localul denumit Șarpele Roșu se spune că în era total diferită de alte localuri.

Nelu Ploieșteanu făcea atmosferă

Pe lângă faptul că renumitul Nelu Ploieșteanu era cel care întreținea atmosfera cu vocea și muzica sa, după ce acesta își încheia programul, personalitățile precum Gheorghe Dinică, Ștefan Iordache, Mitică Popescu și Dumitru Rucăreanu erau cei care te făceau să râzi prin bancurile pe care aceștia le spuneau și prin ironizarea la politica românească de pe atunci.

Şeful de acolo le punea o faţă de masă, pahare şi aducea vinul. Întotdeauna alb şi sec. Beau şpriţ de vară. Cel mai mult îi ademenea Murfatlarul, dar nu făceau fasoane la nici un vin bun. Cârciuma avea obloane ruginite, podelele şterse cu motorină, dar asta nu conta.”, a mai povestit Nelu Ploieșteanu despre acel local cu ceva timp în urmă.

Artistul a mai povestit cu nostalgie despre tinerețea sa și despre cum era atmosfera de pe atunci în acel local, cum se adunau cele mai faimoase nume acolo și despre cât de simplu și frumos era totul.

(Sursa: MONDEN)

 

Corina Enache

 

Articole asemănătoare

Începerea Școlii

Postat de - 5 februarie, 2021 0
FacebookTwitterComunicat de presă Astăzi, 05.02.2021, urmare a Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea nr. 3/05.02.2021 și în conformitate…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *