Drumul mănăstirilor vâlcene, refăcut de liderii cercetași din Vâlcea

457 0

“Am căutat și am găsit împreună cu companionii, lideri cercetași, Mădălin Botea – salvamontist și Vlad Dimitriu, cea mai ușoară trecere din Călimănești la Băile Olănești, altfel arhicunoscută de oamenii locului, un segment al etapei a II-a din „Drumul mânăstirilor vâlcene”. Este accesibil pelerinilor de toate vârstele, trecem pe la 3 km de Mânăstirea Frăsinei, drumuri forestiere, poteci dar și asfalt în Călimănești, Muereasca de Sus și coborârea în centrul orașului Băile Olănești” povestește preşedintele Organizației  Cercetaşii României – Mircea cel Bătrân Râmnicu Vâlcea, Nicolae Almași.

„Drumul mânăstirilor vâlcene” este un traseu turistic de peste 120 km care începe la Mânăstirea Stănișoara din masivul Cozia  și se încheie la Mânăstirea Alina-Maria de la Vârful lui Roman în zona Horezu-Vaideeni în munții Căpățânii. Cu șase văi, trei masive montane, și piemonturi parcă este mai greu de parcurs decât munții, pentru a trece  pe la 13 mânăstiri și schituri din munții Vâlcii, explică acesta. “Va fi pentru al doilea an consecutiv, în iulie“.
Luna trecută,

K.R.

Articole asemănătoare

#AvemNevoieDeTeatru

Postat de - 21 octombrie, 2020 0
FacebookTwitterCampania lansată de Teatrul Anton Pann pentru iubitorii teatrului de pretutindeni. De ceva timp pe pagina de facebook a Teatrului…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *