Malu Alb, locul preferat de aruncat gunoaie al râmnicenilor

497 0

Malu Alb, așa este numit malul de cretă de pe marginea lacului de acumulare din Nord, unde râmnicenii vin să facă fotografii ori scurte plimbări prin pădure.

Situat aproape de Dăești, locul este un foarte bun punct de belvedere a zonei lacului, unde, vegetația specifică deltei a favorizat și apariția păsărilor de apă. În apropiere sunt celebrele șiroiri de la Goranu, acele piramide de pe Valea Stăncioiului, situate pe o suprafață de 12 ha, formate în urma eroziunii diferențiate în conglomerate slab cristalizate și a apelor de șiroire, rezultate din ploi și din topirea zăpezilor. Tot acolo este și un pod, de lângă care plecă mai multe drumuri forestiere. Copaci umbroși, râpă, lac.
Locul ideal, situat aproape de oraș, dar și de Goranu și Dăești, unde poți să-ți arunci gunoaiele fără să parcurgi prea mulți kilometri și fără să te obosești prea tare.
A clădi mormane de gunoi aici este tradiție veche de mulți ani. Cu autoturisme, căruțe, dube. Plastic, sticlă, cârpe, polistiren, moloz, rămășițe de gazon.
Unde aduni 3 saci, cresc alți 9. An de an, sezon de sezon. Chiar și în propierea caselor de la Goranu, lângă imaș.

Tot înainte tovarăși!

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *