Prăbușire de teren, cu case amenințate, la Roșiile. Locuitorii au fost evacuați

714 0

Acţiunile de monitorizare şi evacuare a bunurilor din zona afectată de alunecarea de teren din satul Cherăşti, comuna Roşiile, au fost reluate de pompieri joi dimineaţa, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, o alunecare de teren s-a declanşat în satul Cherăşti din comuna Roşiile în urmă cu aproximativ 12 ore, fiind puse în pericol patru gospodării, dintre care trei locuite şi una nelocuită. Cele patru persoane aflate în gospodăriile în cauză au fost evacuate.

Zeci de pompieri, jandarmi, poliţişti şi voluntari din localitate au intervenit, miercuri seara, pentru evacuarea unor bunuri şi animale din gospodăriile afectate, iar pe timpul nopţii zona a fost sub supraveghere.

„Imediat după declanşarea alunecării, conducerea localităţii, împreună cu membrii CLSU Roşiile au dispus evacuarea animalelor şi păsărilor precum şi mutarea temporară a locatarilor celor 3 gospodării la rude ale acestora. La locul evenimentului, au acţionat până la lăsarea întunericului următoarele forţe şi mijloace: din partea ISU Vâlcea: 6 Autospeciale cu 3 ofiţeri şi 23 subofiţeri; din partea IPJ Vâlcea: 1 Autospeciala şi 3 agenţi de poliţie; din partea IJJ Vâlcea: 2 Autospeciale cu 1 ofiţer şi 14 subofiţeri; din partea CLSU Roşiile: 2 autoturisme cu 6 membrii CLSU şi 10 membri SVSU”, se arată într-un comunicat al ISU Vâlcea.

Autorităţile supraveghează zona afectată şi, în funcţie de evoluţia alunecării şi a direcţiei de propagare, se vor dispune şi alte măsuri.

În Bacău, 100 de gospodării au fost luate de viituri.

AGERPRES

Articole asemănătoare

Atenție la aplicația Zoom!

Postat de - 6 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterDiverși utilizatori s-au plâns, în aceste săptămâni, de un fenomen intitulat „zoombombing”, în care tot felul de răufăcători și ciudați…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *