Deputatul Laurențiu Cazan a ajuns de Sf. Măria Mare pe Vf. Moldoveanu

778 0

Împătimit de natură, sporturi cu motorul, fitness  și adept al drumețiilor montane, deputatul liberal Laurențiu Cazan a ajuns, chiar de Adormirea Maicii Domnului, pe Acoperișul României, pe Vf. Moldoveanu, la 2544 de metri.
Acesta a cucerit cel mai înalt  munte al țării, împreună cu soția sa, Iulia și câțiva prieteni.

”Dacă ai ajuns până aici, ești un învingător! – Vf.Moldoveanu 2544 m – 14 august 2021. Așa  este inscripționat pe tăblia montată pe cea mai înaltă piatră din România.

”Astăzi am parcurs un traseu superb, cu plecare de la Stâna lui Burnei – Portița Viștei (Valea Rea), după 2 h de mers cu mașina pe drum neasfaltat! Este foarte bun drumul!” – au notat drumeții în jurnalul lor de călătorii.

Traseul de urcare urmat de Cazan și însoțitorii săi a fost următorul : 3-4 h: Stâna lui Burnei din Valea Rea (1460m) – Căldarea Văii Rele – Iezerul Triunghiular (2156) – Portița Viștei (2310) – Vârful Viștea Mare (2527m) – Vârful Moldoveanu (2544). Au coborât, timp de 3-4 ore, pe la Vârful Galbena și Stâna lui Burnei.

Trebuie spus că, fără condiție fizică, experiență și curaj, un asemenea traseu nu este deloc recomandat.

Nici nu e de mirare că deputatul liberal este, probabil, sufletul proiectului geoparcului Oltenia de Sub Munte, ce aspiră la statut UNESCO:
Kandy Reisenauer

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *