Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe în luna octombrie, în România

Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe în luna octombrie, în România

496 0

„Dacă Agenția Europeană a Medicamentului face această recomandare la început de septembrie, așa cum noi estimăm, cel mai târziu la începutul lunii octombrie vom putea demara această etapă de administrare a celei de-a treia doze”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la Digi24.

„Cei care s-au vaccinat cu Astra Zeneca vor face, cel mai probabil, a treia doză cu un vaccin pe bază de ARN mesager”, a mai spus Gheorghiță.

El a adăugat că oamenii fie se vor putea programa prin platforma de vaccinare, cum au făcut la primele doze, fie vor putea merge direct la centrele de vaccinare. Principala condiție este să fi trecut cel puțin șase luni de la a doua doză și să nu fi trecut prin COVID, deoarece se consideră că anticorpii celor vaccinați și care au trecut prin boală le oferă o protecție imunitară suficientă.

Administrarea celei de-a treia doze va începe cu personalul medical și persoanele din categorii vulnerabile.

„Însă nu vreau să uităm faptul că prioritatea rămâne să vaccinăm cât mai multe persoane cu prima doză, cu prima schemă. Cei care se vor prezenta la centrele de vaccinare și care nu au făcut nicio doză vor avea prioritate”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

De  asemenea, acesta a declarat și că sunt doze suficiente pentru ambele categorii.

Mihaela Iliescu

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *