Soțiile românce ale șoferilor de TIR

Soțiile românce ale șoferilor de TIR

1199 0

Sunt șoferi de TIR care parcurg mii de kilometri într-o singură cursă şi conduc autovehicule enorme, pe drumuri mai mult sau mai puţin prietenoase.

Dacă în trecut tahograful analog putea fi păcălit, cel modern, digital, înregistrează orele de condus și pe cele obligatorii de pauză, iar mulți șoferi ar vrea să conducă peste program.

Condusul peste limita stabilită de tahograf ar însemna mii de kilometri în plus parcurși lunar și venituri substanțial mai ridicate atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.

Femeile cu carnet de șofer C și E sunt apreciate pentru seriozitate

În România, dar și în alte state, fenomenul partenerelor care pleacă cu soții sau iubiții șoferi de TIR a căpătat amploare. Acest lucru este posibil dacă ești șofer de TIR pe comunitate, iar femeile își iau permis de conducere C și E. Conduc împreună cu partenerii lor (sau nu) mai mult,ceea ce înseamnă mai mulți bani.

Femeile sunt atrase de salariile bune și de siguranța locului de muncă, sunt mai punctuale și mai serioase, iar evoluția tehnologică face ca meseria să fie mai puțin obositoare.

Transportatorii sunt de părere că femeile au reușit destul de bine să facă față acestei meserii, sunt ordonate și ajung la timp. Din cauza lipsei de șoferi, firmele de transport au încurajat soții să își facă soțiile conducători auto.

Salariul unui șofer de TIR în România

Salariul unui şofer de TIR, în România, este, în medie, de 2.500 de lei net pentru cei care fac curse interne.

Pentru cei care pleacă peste hotare în curse internaţionale lucrurile stau ceva mai bine. Salariile pornesc de la 3.800 de lei pe lună, iar şoferii cu experienţă şi vechime pot ajunge să câştige şi 7.000 de lei lunar.

Peste salariile de bază, șoferii de TIR mai primesc alte beneficii, precum diurnă, dar şi plată suplimentară în funcţie de numărul de curse efectuate sau de kilometri parcurși. Unii dintre angajatori le oferă șoferilor cazarea și chiar mesele din timpul deplasărilor, dar şi asigurare medicală pentru cei care se deplasează în străinătate.

Datele au fost publicate într-un studiu realizat de eJobs, platforma de recrutare forţă de muncă.

Mihaela Iliescu

 

Articole asemănătoare

Când ne-aducem aminte

Postat de - 20 august, 2020 0
FacebookTwitterCând ne-aducem aminte de bunul simţ de – odinioară a poporului nostru, ne atmosferizăm oarecum c-o altă epocă, plină de…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *