Arhiepiscopia Râmnicului susține cănu Becali are dreptul să limiteze accesul femeilor la mănăstiri

363 0

Gigi Becali vrea să construiască în Băile Olăneşti o mănăstire pentru bărbaţi şi o alta pentru femei.

Lumea spune că, astfel, drumul ce trece pe lângă Comanca va fi reamenajat datorită acestei preocupări a sa pentru cele sfinte. De asemenea, se mai spune și că Becali ar mai face o mănăstire, undeva, în Cheia, însă nu băgăm mîna în foc pentru veridicitatea informației.

Numai că, Becali, care, altfel, este un om milos și cu dare de mână față de cei săraci, își dorește ca una din aceste mănăstiri, cea pentru bărbați, să fie asemănătoare celei de la Frăsinei, unde, femeile nu au acces sub nicio formă.

Arhiepiscopia Râmnicului confirmă faptul că lui Gigi Becali i s-a permis să ridice o mănăstire în judeţul Vâlcea, dar susţine că nu acestuia îi revine decizia de a restricţiona accesul femeilor în lăcaşul de cult.    Potrivit Primăriei Olăneşti, pentru a ridica lăcaşul de cult, Becali a achiziţionat, în urmă cu mai bine de un an, peste 20 de hectare de fâneţe şi aproximativ 10 hectare de pădure.  Potrivit celor de la Adevărul, porţiunea pe care Becali ar urma să ridice construcţiile este una cu destinaţie agricolă, pentru care nu ar fi nevoie de defrişări, plus că, pentru a asigura acces la mănăstire, se va realiza o cale de acces legată de drumul forestier de la baza muntelui.

Arhiepiscopia Râmnicului şi-a dat acordul şi va face demersurile pentru înfiinţarea unei ctitorii a lui Becali, în prezent, ”se desfășoară procedurile pentru întocmirea documentaţiei PUZ şi pentru obţinerea avizelor necesare”, dar, în zona respectivă, deja s-ar fi construit un fel de troiță și se intenționează înființarea unei mici colonii de dreptcredincioși.

Oamenii Bisericii nu sunt de acord cu  intenția omului de afaceri de a limita total accesul femeilor la biserică, în definitiv, nu el este cela ce are dreptul să facă asta și nici nu este necesar, atâta timp cât, deja avem Frăsineiul.

C.R.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *