A fost semnat contractul pentru secțiunea Tigveni – Curtea de Argeș a Autostrăzii

643 0

Tocmai a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 (Tigveni- Curtea de Argeş) a autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Cum se întâmplă de obicei în România, semnarea acestui contract a fost întârziată doi ani și ceva, din pricina mai multor contestaţii.

Lucrarea aferentă secțiunii 4 are o lungime de 9, 86 km și va include 12 poduri şi mai multe pasaje, precum şi un tunel de 1.350 de metri. Termenul de execuţie este de cinci ani, iar lucrările vor fi executate de un consorţiu condus de austriecii de la Porr, care a realizat deja peste 50% din sectorul 1, Sibiu – Boiţa. Chinezii au pierdut șansa de a realiza această lucrare.

Contractul a putut fi semnat după adoptarea de către Guvernul Florin Cîţu a OUG 3/2021, care opreşte posibilitatea unor companii de a bloca semnarea unor contracte foarte importante de construcţie a autostrăzilor.

Autostrada Sibiu-Piteşti are o importanţă foarte mare în desfăşurarea traficului pe direcţia coridorului IV Pan European, iar sectorul Tigveni – Curtea de Argeş ajută județul nostrum din punct de vedere economic.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *