La inițiativa primarului Constantinescu, atletul Rareș Toader a devenit cetățean de onoare al Călimăneștiului

504 0

La iniţiativa primarului Florinel Constantinescu, tânărul sportiv vâlcean de excepție, campionul național Rareş Toader, a primit în decembrie titlul de cetăţean de onoare al oraşului Călimăneşti.

Acest lucru s-a întâmplat în şedinţa festivă a Consiliului Local, iar inițiativa a aparținut primarului localității. Evident, s-a făcut o trecere în revistă a activității sale, a palmaresului și un istoric al familiei, rareș se trage dintr-o familie de sportivi.

Rareș Toader este al șaptelea atlet român care reușește să realizeze baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În reuniunea atletică de la Brno (Cehia), românul a reușit o încercare la aruncarea greutății de 21,29 metri.

Tânărul nostru campion a avut o ascensiune remarcabilă. Potrivit Gazetei Sporturilor, la 16 ani câștiga medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Utrecht (Olanda). În 2014, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing (China), Rareș a reușit în China să arunce greutatea la exact 21 de metri, fiind depășit doar de polonezul Konrad Bukowiecki (23,17 metri).

În 2015, a luat argintul la Europenele de juniori. În 2016, cu puțin înainte de Jocurile Olimpice de la Rio, a concurat la Europenele de seniori, unde s-a clasat pe locul 6, cu 20,26 metri. La Universiada din 2019, de la Napoli, românul a stabilit un nou record al competiției cu o aruncare de 20,60 metri.

Bunicul a fost cel care l-a dus pe Toader la atletism, dânsul fiind campion național în 1967 la săritura în înălțime și cel care i-a fost băiatului primul antrenor.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *