În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 67 de misiuni

609 0

 Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 15 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 6 traumatisme, un accident rutier, și 8 diverse afecțiuni medicale.

După acordarea primului ajutor calificat, pacienții au fost transportați la cele mai apropiate unități medicale.

 

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați în data de 24.01.2022, ora 13.20 pentru stingerea unui incendiu produs în Râmnicu Vâlcea, pe strada Râureni, în interiorul unei locuințe.

La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta în interiorul locuinței, fiind localizat. Au ars mobilierul,  elemente decorative, dintr-o încăpere în suprafață de 25-30mp. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, cauza probabilă constatat la fața locului fiind efectul termic al coșului pentru evacuarea fumului, amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

Pentru prevenirea unor situații asemănătoare, recomandăm izolarea termică a sistemelor de încălzit faţă de materialele combustibile din apropierea acestora;

 

Pompierii militari din cadrul ISU “General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați în data de 24.01.2022, ora 21.16, în localitatea Bujoreni, sat Olteni, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință.

Pentru salvarea casei și a bunurilor din gospodărie, la fața locului s-au deplasat trei echipaje de stingere cu apă și spumă. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat la o locuință și la anexele aferente, pe o suprafață totală de circa 180 mp.

A fost afectată structura din material combustibil a acoperișului locuinței cu învelitoare din țiglă, în suprafață de 90 mp, mobilierul dintr-un dormitor, o magazie din lemn acoperita cu tablă și țiglă în suprafață de 60 mp, precum și bunurile din interiorul acesteia. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arata că flăcările ar fi izbucnit în urma producerii unui scurt circuit la instalația electrica neizolata corespunzător.

 

Un alt incendiu la care au fost solicitați pompierii militari de la ISU Vâlcea să intervină s-a declanșat în această dimineață la ora 04.43 la acoperișul unei locuințe din comuna Olanu, sat Olanu. Pentru stingerea incendiului, pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă de la G.I Drăgășani.

Incendiul se manifesta la o casă de locuit construită din OSB, acoperita cu țiglă în suprafață de circa 24 mp. După aproape doua ore de la anunțarea incendiului, acesta a fost lichidat. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-au declanșat la un cos de evacuare a fumului, neprotejat termic fata de materiale combustibile din componenta acoperișului.

 

În această perioadă, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au mai intervenit pentru alte 42 de situații de protecție a comunități: 5 misiuni de verificare/recunoaștere la secția ATI COVID 19 a Spitalului Județean Vâlcea; o misiune de transport persoană supraponderală la UPU Vâlcea, 4 misiuni de verificare persoane carantinate; 5 misiuni decontaminare mijloace proprii și 31 de misiuni asociate Covid 19 .

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Întâmpinarea Domnului

Postat de - 2 februarie, 2021 0
FacebookTwitterAzi, 2 februarie, creștinii ortodocși și catolici sărbătoresc Întâmpinarea Domnului.  Evenimentul simbolizează momentul în care Mântuitorul este dus la templu…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *