Muereasca – infrastructură bună, turism monahal și interes pentru cei ce doresc să se mute aproape de natură

945 0

Una din cele mai frumoase și liniștite comune din județ, situată în apropiere imediată de zona montană, este Muereasca.

Este străbătură de un drum monahal deosebit de important, ce face legătura lumii cu Athosul Românesc, Mănăstirea Frăsinei, unde sălășluiesc numai bărbați, partea feminină fiind total oprită să se apropie. Unii zic că, datorită unui legământ lăsat cu limbă de moarte de Sf. Calinic, acesta a interzis intrarea femeilor în Mânăstirea Frăsinei printr-o hotărâre gravată pe o piatră. Legenda spune că episcopul Râmnicului ar fi luat această hotărâre din cauza faptului că, în timpul unei vizite inopinate la mânăstire, i-ar fi găsit pe călugări chefuind cu femeile din sat. Alții spun că aici s-ar afla ferecat un demon păzit cu strășnicie de oamenii Bisericii.

Cert este că, Muerească prezintă interes ridicat atât turistic și monahal, cât și pentru cei ce doresc să se mute aici. Drumul a fost reabilitat excelent. Există rețea de apă, gaze și facilități demne de viața la oraș, mai puțin filarmonici, teatre sau săli de expoziții, însă nici nu există vreo comună în țară care să aibă așa așezăminte de cultură. Există proiecte de drumuri care să facă legătura Olăneștiul și Călimăneștiul, traseele sunt superbe, iar drumul principal  va fi dotat cu mobilier urban și foișoare. De asemenea, va fi înființată și o zonă de picnic și drumeții, cu panouri de informare.

Primarul Ion Ungureanu, liberal, longeviv în funcție, a dovedit că este un adept al investițiilor, un luptător și că a reușit să facă pentru localitatea sa lucruri remarcabile.

K.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *