Ziua Națională a Lecturii la Biblioteca Publică Locală Pietrari

806 0

De Ziua Națională a Lecturii, vă invităm să urmăriți lansarea cărții ”Școala din Pietrari la 185 de ani. Cronografia școlii”, ed. a II-a, autor prof. Constantin Mereșescu. Volumul apare la Editura Silviana, sub atenta coordonare a dl. Adrian Vețeleanu, fiind tehnoredactat de către dl. Dan Sîrbu.

”Uitarea cu care Timpul dăruiește înlănțuirile de vieți este temerea pe care o poți înlătura asumând-o.

Omul a ferecat în cuvinte istoria, colorând faptele cu intensitatea trăirii și puterea exemplului.

Fiecare copac poartă umbra desfrunzirii în muguri, fiecare uliță își rememorează pașii trecuți în jocul copiilor ”veșnici”, fiecare sat își respiră povestea localnicilor.

Pentru ca muțenia să nu devină moarte, autorul prezentei monografii și-a ascuțit spiritul spre a săpa în piatra cea dătătoare de nume și tărie.

Îmbrăcați în sărbătoare, PIETRARII, zugrăviți în văi și dealuri încinse la brâu de Otăsău, se prezintă la Hora Costumelor aducând în prezentul lor harnic și efervescent strădania și mîndria celor ce le-au bătătorit vechimea.

Au aceeași vechime pentru care în zilele arse își ridică ochii în căutarea ploii, au aceeași școală spre care-și mână copiii, au aceleași mâini cu care-și freamătă traiul.

Fie că poartă nume de Ion, Gheorghe, Costică, Maria, Elena…într-un tot…privirea lor este hotărâtă ca piatra din care și-au stors viața și identitatea:

OAMENI CARE SE ODIHNESC MUNCIND

întru viitor, rîmâne ceea ce s-a scris aici!” 

Prof.dr. Alina Vețeleanu

Mulțumiri tuturor celor ce au contribuit la apariția acestui volum, reeditare a vol. ”Școala din Pietrari”, editat în anul 2006 la ed.Offsetcolor din Rm.Vâlcea.

A fost prezentat un fragment din carte în lectura autorului, dl. prof. Constantin Mereșescu….

(Sursa: Crina Popescu – Biblioteca Publica Locala Pietrari)

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *