Priorități pentru anul 2022, în Băile Olanești

1550 0

Consiliul Local al orașului Băile Olănești a aprobat bugetul pe anul 2022.
Primarul orașului Băile Olănești, social democratul Sorin Vasilache a declarat:

“Am aprobat bugetul pe anul 2022, prin HCL, așteptăm bineînțeles alocări de la bugetul de stat și de la Consiliul Județean, dar și colectările pe care noi le avem din impozite și taxe, și vom continua lucrările de investiții pe care le- am făcut în 2021. Primul proiect pe care sperăm să-l finalizăm în vara acestui an este cel al bazei sportive, un proiect aflat în derulare. Va fi o baza sportivă modernă care va asigura desfășurarea activităților sportive atât pentru sportivii care vin în cantonament, dar și pentru tinerii din orașul nostru. Acum, avem în faza finală lucrări de consolidare a drumului județean 656 Olănești- Comanca-Tisa, lucrări executate prin Regia de dumuri, finanțate prin CJ. În prezent, suntem în faza de proiectare pentru obținerea avizului pentru lucrările de consolidare a podului din localitatea componentă Cheia, strada afectată de calamitățile din 2021. Tot pe acest capitol, mai avem lucrări în prima etapă, de proiectare și de obținere a studiilor și avizelor și, ulterior, și execuția lor, și mă refer la strada Valea de Case și strada Măgura, zone unde se vor executa lucrări de construcție a unor rigole , pentru preluarea apelor, traversări, zid de sprijin, dar și de asfaltare pe anumite porțiuni pentru asigurarea unei infrastructuri rutiere corespunzătoare. De asemenea, suntem în procedura de achiziții la obiectivul “Sistem de iluminat public”, proiect finanțat prin Agenția Fondului de Mediu prin care se vor instala 400 de corpuri de iluminat cu led și modernizarea punctului cu alimentare cu energie electrică. În prezent, lucrăm la un proiect prin PNRR pentru instalarea de stații cu energie electrică, suntem în faza de întocmire a documentației și bineînțeles îl vom depune pentru a obține finanțarea.”, a precizat primarul orașului Băile Olănești, social democratul Sorin Vasilache.

Sorin Vasilache a precizat că așteaptă și alocările de la Guvern și de la Consiliul Județean atât pentru finalizarea lucrărilor aflate în derulare, dar și pentru proiectele aflate în procedura de avizare. (Curierul de Râmnic)

Articole asemănătoare

La Olănești se igienizează toate scările de bloc

Postat de - 5 aprilie, 2020 0
FacebookTwitter02.04.2020 În conformitate cu ordonanță militară nr.4/29.03.2020 art.6, UAT Băile Olănești a asigurat montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe și a procedat la dezinfecția scărilor…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *