Demersuri pentru decolmatarea pârâului Sărat din Ocnele Mari

399 0

Derulăm investiții importante în orașul Ocnele Mari, cum ar fi modernizarea drumului județean, dar și construirea unei baze de tratament balneoclimaterice, în parteneriat cu administrația locală.

Însă, ne implicăm și în rezolvarea unei probleme importante, generate de colmatarea pârâului Sărat care, la eventuale viituri, poate pune în pericol gospodăriile cetățenilor din Ocnele Mari.

În acest sens, am avut o întâlnire cu ministrul Economiei, Florin Spătaru.

În urma discuțiilor purtate cu acesta, m-a asigurat că, în cel mai scurt timp, va propune adoptarea unei Hotărâri de Guvern prin care acest pârâu, care trece prin centrul localității Ocnele Mari, să fie preluat de Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Sperăm că, odată preluat, Ministerul Mediului, prin ABA Olt, va realiza lucrările de decolmatare necesare pentru punerea în siguranță a gospodăriilor riverane pârâului Sărat.

 

Articole asemănătoare

Marți, 7 februarie, m-am întâlnit la Consiliul Județean Vâlcea cu reprezentanții MAPA INSAAT VE TICARET A.S. și ai CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S., constructorii care vor realiza lucrările Secțiunii 2 Boița – Cornetu a autostrăzii Sibiu-Pitești. Am discutat despre comandamentele lunare pe care le vom face împreună, începând din luna martie, despre avizele și autorizările pe care aceștia sunt pe cale să le obțină, precum și despre sprijinul legal permanent pe care am fost și sunt pregătit să îl ofer, din punct de vedere instituțional. De asemenea, am vorbit despre cutremurul devastator care a luat mii de vieți în țara lor și a lăsat fără adăpost zeci de mii de oameni și mi-am exprimat compasiunea față de poporul turc, care trece prin momente extrem de grele. Le-am transmis condoleanțele mele pentru suferințele pricinuite de această dramă și mă rog să treacă cu bine peste această grea încercare a vieții. Suntem alături de ei, de reprezentanții grupului industrial Coskunoz (care investeşte în construcţia unei fabrici la Drăgăşani), precum și de toți investitorii turci din județul Vâlcea și din România. ♦️În cursul zilei de astăzi mă voi deplasa la București, unde voi fi și mâine, pentru mai multe întâlniri la nivel guvernamental, în vederea rezolvării unor probleme importante pentru județul nostru. Voi reveni cu detalii! O zi bună vă doresc!

Postat de - 8 februarie, 2023 0
FacebookTwitter Marți, 7 februarie, m-am întâlnit la Consiliul Județean Vâlcea cu reprezentanții MAPA INSAAT VE TICARET A.S. și ai CENGIZ…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *