Comunicat de presă privind celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei

115 0

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică, salută celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei, eveniment marcat în data de 20 martie 2022.

Sărbătoarea a fost instituită ȋn anul 1998, pentru a celebra diversitatea țarilor francofone, cultura și limba franceză care le leagă.

Autoritatea Electorală Permanentă se aliniază instituțiilor publice din România și organismelor internaționale care prețuiesc importanța multilingvismului, dialogul multicultural, principiile și valorile spațiului francofon.

Autoritatea Electorală Permanentă s-a integrat activ ȋn marea familie francofonă prin aderarea cu drepturi depline ȋn anul 2016 la Rețeaua de Competențe Electorale Francofone (RECEF).

RECEF este o asociație internațională înființată în anul 2011 ale cărei obiective principale vizează acordarea sprijinului în organizarea și desfășurarea alegerilor pe teritoriul unui stat francofon, promovarea profesionalismului prin schimbul de experiențe și bune practici în materie electorală între membri, promovarea participării active a cetățenilor la procesele electorale, precum și tratarea echitabilă a candidaților pe parcursul perioadei electorale.

Cu acest prilej, oficialul AEP face un apel către solidaritatea și unitatea organismelor de management electoral din sfera francofonă  ȋn vederea consolidării cooperării și promovării democrației ȋn fața provocărilor internaționale actuale.

Articole asemănătoare

Comunicat de presă privind participarea unei delegații a Autorității Electorale Permanente la cea de-a 3-a reuniune a „Rețelei privind justiția electorală din Europa și Eurasia”, organizată de Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale la Skopje, Macedonia de Nord

Postat de - 16 mai, 2022 0
FacebookTwitterDomnul Ionuț Bălașa, directorul general al Departamentului coordonarea și monitorizarea activităților în teritoriu și domnul Mircea Preoțescu, șeful Departamentului coordonarea…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *