DRESSINGZ, start-up-ul pentru care sustenabilitatea nu e o moda, dar care face moda sustenabila, ridica 300.000 de euro in prima runda de investitii

597 0

Bucuresti, 22 martie 2022. Iubitorii de moda din Romania pot accesa acum https://www.dressingz.com , primul social-marketplace pentru fashion de lux second hand, pentru a vinde sau cumpara articole premium din garderobele personale.

300.000 EURO FINANTARE

DRESSINGZ a strans deja o prima runda de finantare pre-seed de 300.000 EUR si va opta pentru a doua runda inainte de sfarsitul anului, tintind extinderea pe piata europeana. Fondatorii DRESSINGZ sunt Romina Tazlaoanu, cu peste 20 ani de experienta in marketing si branding, care a avut rolul de Head of Brand & Convergence la Vodafone si Alexandru Andries, partener fondator Car-Rush, EuCeMananc (acum Tazz by Emag), TaxaTimbru, MyJustice si EzStick.

DRESSINGZ ofera comunitatii sale de utilizatori posibilitatea de a-si vinde, printr-un proces usor si sigur, hainele pe care nu le mai poarta. Totodata, le ofera sansa iubitorilor de branduri premium, de a cumpara articole de lux pre-owned, autentificate de experti, la un pret cu pana la 80% mai mic fata de pretul de retail. Un lucru imbucurator pentru utilizatori, si in acelasi timp important pentru planeta, cand ne uitam la imaginea de ansamblu.

O REALITATE TRISTA

Industria modei se afla in top 3 cele mai poluante industrii de pe glob, din cauza risipei si a proceselor de productie daunatoare. Este responsabila pentru 10% din emisiile de gaze la nivel global, mai mult decat transportul aviatic si maritim impreuna (Sursa: Serviciul de Cercetare al Parlamentului European 2017, ONU 2018).

Aceasta statistica trista a alimentat ambitia fondatorilor de a incepe proiectul si de a se alatura tendintei internationale de accelerare a circularitatii in fashion. Tendinta este deja in expansiune pe pietele internationale, unde luxul second-hand devine o noua normalitate, atat din perspectiva sustenabilitatii, cat si a accesibilitatii articolelor de lux.

Romina Tazlaoanu, co-fondator DRESSINGZ: „Chiar daca iubim moda, trebuie sa fim constienti de impactul pe care industria de fashion il are asupra mediului. 50% din productia fast-fashion se arunca in mai putin de 1 an. Un camion plin cu textile este transformat in gunoi sau ars in fiecare secunda in lume. (Source: Fundatia Ellen McArthur). Produsele premium pre-owned (sau pre-loved, cum, pe buna dreptate mai sunt numite) sunt o solutie sustenabila si eficienta – atat pentru mediu, cat si pentru garderobele si bugetele userilor. Pentru noi, sustenabilitatea nu e o moda, dar vrem sa facem moda sustenabila. Produs cu produs, dressing cu dressing.”

MISIUNE. PROIECTE

DRESSINGZ isi doreste sa faca din misiunea sociala un modus operandi, propunadu-si pe termen lung sa doneze 10% din profituri catre cauze de sustinere a mediului. Desi la inceput de drum, proiectele pe care le dezvolta au deja o amprenta sociala – un exemplu este popup store-ul celebritatilor ‘RELOVED by You’ organizat luna trecuta in Bucuresti, cu participarea unor celebritati ca Mirela Bucovicean, Alexandru Abagiu, Ovidiu Buta, Cristina Craciun, Gabriela Atanasov, Silvia Cristescu sau Maria Marinescu. In urma evenimentului, 30% din incasari au fost donate catre Crucea Rosie pentru sustinerea poporului ukrainean.

CELEBRITATI x DRESSINGZ

Cei mai bine imbracati oameni din Romania – vedete, stilisti, influenceri sau designeri si-au creat deja conturi de utilizatori si ofera spre vanzare articole din garderobele personale. Unul dintre ei este apreciatul stilist international Ovidiu Buta, care este si consultantul de styling DRESSINGZ.

CUM FUNCTIONEAZA?

Procesul de vanzare al unui produs este foarte simplu, complet digitalizat si 100% securizat. Orice utilizator poate inscrie un articol spre vanzare pe platforma sau in aplicatie, cu doar cateva clicuri, accesand www.dressingz.com sau aplicatia DRESSINGZ. Completeaza un formular rapid si intuitiv, incarca imagini (facute cu smartphone-ul), completeaza pretul de listare si este gata de vanzare. Inainte insa de a fi listat pe site, articolul este verificat de expertii DRESSINGZ, specializati in autentificare de lux, pe baza fotografiilor incarcate de utilizator. Unele articole, dupa ce sunt vandute, ajung la sediul DRESSINGZ pentru verificare fizica, inainte de a ajunge in mainile cumparatorului.

Vanzatorul expediaza gratuit produsul vandut, accesand eticheta gratuita de transport (AWB) din contul sau de pe platforma, iar curierul ridica pachetul in 24 de ore. Vanzatorul primeste banii in aprox. 5 zile lucratoare de la livrarea produsului.

EXPERTII DRESSINGZ

Toate produsele de pe platforma sunt verificate de o echipa de specialisti cu experienta in branduri de lux. De asemeni, DRESSINGZ a incheiat un parteneriat extern, cu firma Luxury Appraisal & Authentication din Statele Unite, pentru verificarea autenticitatii produselor de lux incarcate de utilizatori.

COMUNITATEA DRESSINGZ

Dupa doar doua luni de activitate, DRESSINGZ a reunit deja o comunitate de sute de iubitori de moda, confirmand inca o data faptul ca romanii apreciaza moda de calitate, fiind in acelasi timp receptivi la initiativele de sustenabilitate. Fie ca le vinzi sau le cumperi, alege sa oferi o noua viata hainelor tale cu ajutorul DRESSINGZ.

DRESS FOR THE BIGGER PICTURE

Articole asemănătoare

Cenaclul ”PETALE”

Postat de - 28 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterCurierul de Râmnic a fost invitat la  Reuniunea lunară a Cenaclului Literar-Artistic PETALE, al Societății Naționale Independente a Persoanelor cu…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *