Cel mai frumos trofeu pentru „tricolori”: handbaliștii Andreea și Vlad Rotaru vor fi părinți!

475 0

Centrul primei reprezentative feminine de handbal a României și pivotul naționalei masculine au făcut marele anunț.

Pentru Andreea și Vlad Rotaru, 2022 va fi anul de care își vor aminti toată viața! În septembrie vor deveni părinți de fată, Andreea fiind acum însărcinată în luna a 4-a.

„Am primit vestea după ce m-am întors din cantonamentul cu naționala. A fost un moment șocant pentru mine, dar cel mai frumos din câte există!” – Vlad Rotaru, component al echipei naționale masculine de handbal a României. 

Cei doi tineri s-au cunoscut acum 9 ani, dar meseria pe care o au îi ține departe unul de celălalt. Andreea evoluează la Gloria Buzău, iar Vlad la CSM București.

 „Este foarte greu și dificil pentru că depindem unul de programul celuilalt. Acum ne-am obișnuit, mergem înainte” – Vlad Rotaru, component al echipei naționale masculine de handbal a României. 

Ia lecții de la Denisa Dedu

Andreea știe că pentru ei va urma o nouă perioadă total necunoscută, dar are de la cine să ia lecții! Portarul Denisa Dedu, mămică și ea, o va ajuta.

„Eu și Denisa suntem prietene de la 14 ani, am început să împart cu ea toate experiențele ei de proaspătă mamă. Îi pun tot timpul întrebări și povestim tot ce este legat de această perioadă”  – Andreea Rotaru, componentă a echipei naționale feminine de handbal a României.

Andreea și Vlad au găsit și numele pentru micuța lor, Evelin Ioana.

Celor doi handbaliști le-ar plăcea ca și fetița lor să practice un sport.

„Dacă va avea atracție pentru sport, cu siguranță îndrumarea noastră o va avea. O vom ajuta cu sfaturi și cu tot ce are nevoie pentru a avea o viață cât mai sănătoasă”  – Vlad Rotaru, component al echipei naționale masculine de handbal a României.

După ce va naște, handbalista speră să revină cât mai curând pe teren.

 „Îmi doresc să mă întorc la handbal. E sportul pe care îl fac de atâția ani, nu știu să fac altceva” – Andreea Rotaru, componentă a echipei naționale feminine de handbal a României.

Andreea are și o dorință pe plan profesional! Să se califice cu naționala României la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Până atunci, le ține pumnii colegelor ei în cele două meciuri de calificare la Campionatul European din 2022, cu Insulele Feroe și Austria, de pe 20, respectiv 24 aprilie.

„Sunt două meciuri foarte dificile, toată lumea este conștientă, dar fetele vor face o treabă foarte bună și se vor califica fără emoții la următorul turneu final” – Andreea Rotaru, componentă a echipei naționale feminine de handbal a României.

Andreea face pereche cu Vlad nu doar acasă, ci și pe plan profesional. Tânăra recunoaște că înaintea meciurilor importante, soțul său este cel care o sprijină și îi dă cele mai bune sfaturi.

 „Tot timpul ne-am susținut unul pe celălalt, Vlad este sprijinul meu numărul 1. De fiecare dată am fost acolo, unul pentru celălalt, am știut să punem o vorbă bună când a fost nevoie” – Andreea Rotaru, componentă a echipei naționale feminine de handbal a României.  

Naționala feminină joacă meciurile decisive de calificare la Euro 2022

Andreea Rotaru a fost una dintre remarcatele turneului final de anul trecut, din decembrie, dar anul acesta nu-și va putea ajuta coechipierele din teren.

Fetele lui Adi Vasile vor juca pe 20 și 24 aprilie, cu Insulele Feroe în deplasare și cu Austria la Râmnicu Vâlcea, în preliminariile Campionatul European. Până acum România are o singură victorie în grupă, cea cu Insulele Feroe de la Mioveni, și un egal în deplasare cu Austria.

Prima reprezentativă a pierdut cele două meciuri cu Danemarca, în tur, la Mioveni, cu scorul de 35-28 și returul, de la Odense, cu scorul de 27-32. Danemarca și-a asigurat prezența de pe locul întâi la Euro 2022, iar România este obligată să câștige cele două meciuri cu Insulele Feroe și Austria pentru a fi la turneul final.

„Echipa națională arată foarte bine, am fost acolo am văzut cum este, echipa este foarte unită, fetele își doresc foarte mult să ajungă la fiecare campionat” – Andreea Rotaru, componentă a echipei naționale feminine de handbal a României. .

Băieții au un nou obiectivcalificarea la Campionatul European din 2024

După ratarea prezenței la Campionatul Mondial din 2023, din Polonia și Suedia, băieții lui Xavier Pascual au un alt obiectiv: calificarea la Campionatul European din 2024. Ei și-au aflat adversarele din preliminarii: Austria, Ucraina și Insulele Feroe.

„Cred că am avut un pic de noroc la tragerea la sorți, dar noi în principiu trebuie să ne vedem de jocul nostru și de munca noastră pentru că doar așa vom avea șanse să ajungem la un turneu final”  – Vlad Rotaru, component al echipei naționale masculine de handbal a României.

Vlad recunoaște că pierderea barajului cu Macedonia este greu de digerat.

„Este foarte greu să trecem peste acest eșec. Eu chiar am avut speranțe mari, însă din păcate cred că am avut și puțin ghinion, am avut foarte mulți accidentați. Acolo am rezistat 45 de minute, poate și mai bine, în care ne-am bătut cu ei, cu o sală arhiplină. Trebuie să ne redresăm, vom munci și mai mult și vom avea speranțe pe viitor” – Vlad Rotaru, component al echipei naționale masculine de handbal a României.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *