Prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea, a vizitat astăzi unul dintre veteranii de război din județul nostru

717 0

INFORMARE DE PRESĂ

Reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a înmânat un cadou simbolic și o diplomă de onoare, în semn de aleasă preţuire şi recunoştinţă pentru contribuţia la luptele purtate de Armata Română în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Locotenent – colonel (în retragere), Marin T. Mastraghin, împlinește, în luna septembrie a acestui an, venerabila vârstă de 100 de ani. A fost încorporat, chiar în timpul războiului, la Regimentul de Jandarmi Pedeștri București. Își amintește cu exactitate numele camarazilor săi, împrejurările în care pe unii dintre ei i-a pierdut, dar și ziua în care a ținut în mână prima pușcă mitralieră CSRG și a fost nevoit să deschidă focul.

„Este o onoare pentru mine să fiu astăzi, alături de dumneavoastră. Meritați recunoștința și prețuirea noastră pentru curajul, sacrificiul şi patriotismul de care ați dat dovadă în luptele purtate pentru apărarea patriei. Este obligația noastră să ne amintim de toți cei care ați luptat pentru acest popor. Celor care încă mai sunt în viață, veterani sau văduve de război, trebuie să le oferim recunoștință și să le urăm multă sănătate, a transmis prefectul Mihai Oprea.

Vizita a avut loc în contextul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război care este marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost însoțit la locuința veteranului de război, Marin T. Mastraghin, de comandantul Centrului Militar Județean Vâlcea, lt. col. Nicolae Olaru și primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan.

25 de veterani de război mai sunt în viață în județul Vâlcea. Ministerul Apărării Naționale organizează, în această perioadă, o serie de manifestări dedicate lor și, de asemenea, în semn de respect pentru faptele de arme săvârșite în cel de-Al Doilea Război Mondial, le-a pregătit și câte un colet simbolic ce urmează a fi trimis, cu sprijinul Centrului Militar Județean Vâlcea, către fiecare dintre ei în aceste zile.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *