Cu cursă inedită! Tatăl și fiica se întrec pe circuit la Vehicule Istorice!

467 0

Viorel Ognean și Levana, fiica sa de 17 ani, concurează în Campionatul Național de Vehicule Istorice!

Viorel Ognean, directorul celei mai tari companii de produse de panificație din Danemarca, și fiica sa, Levana, trăiesc la maxim fiecare etapă din Campionatul Național de Vehicule Istorice. Și asta pentru că sunt adversari în competiție!

Viorel recunoaște că e foarte ciudat să o aibă pe fiica sa adversar pe circuit:

Este foarte interesant, deși pentru cineva care are puțină experiență față de un copil la începutul experienței ei automobilistice, nu e foarte corect, dar îmi face mare plăcere” – Viorel Ognean, pilot în Campionatul Național de Viteză pentru Vehicule Istorice.
Levana a început să cocheteze cu Motorsportul în urmă cu 2 ani.

„Iubirea pentru mașini a apărut de la tata. El m-a luat la Off- Road și la raliuri, pe unde s-a mai dat el și mai nou la Istorice și mi-a plăcut mult. Ne-am dat într-un campionat, am câștigat multe trofee și am zis e super, mai vin” – Levana Ognean, pilot în Campionatul Național de Viteză pentru Vehicule Istorice.

Tânăra i-a fost copilot tatălui ei.

„A fost foarte drăguț când era copilotul meu. În primul rând era foarte atentă la detalii și avea grijă tot timpul să țină minutul și secunda pentru fiecare punct și reper de pe traseu” – Viorel Ognean, pilot în Campionatul Național de Viteză pentru Vehicule Istorice.

După ce s-a supărat pe tatăl ei, și-a luat licența de pilot

Tot tatăl său a fost cel care a determinat-o pe Levana să își ia licența de pilot!

„Ne-am dat în campionat împreună și am ieșit pe niște locuri foarte bune, iar la ultima tură am zbârcit-o rău și m-am supărat pe tata. Și el mi-a zis, <<dacă te enervezi , condu tu!>> Și am făcut cursuri, mi-am luat licența de pilot, mi-am făcut mașina și acum mă dau singură pe circuit” – Levana Ognean, pilot în Campionatul Național de Viteză pentru Vehicule Istorice.

Levana conduce un Mini electric, singura mașină de acest gen din competiție.

„Merge foarte bine, este ușor de controlat și e micuță… îmi place că e micuță” – Levana Ognean, pilot în Campionatul Național de Viteză pentru Vehicule Istorice.

Viorel are și o problemă atunci când își vede fiica la volan.

„Am cele mai mari emoții! Prima dată când a fost singură pe circuit nu am avut curaj să mă uit după ea. Stăteam ascuns și pur și simplu nu eram în stare să mă uit” – Viorel Ognean, pilot în Campionatul Național de Viteză pentru Vehicule Istorice.

Se dă cu fosta mașină a lui Dominic Marcu

Levana Ognean are 17 ani și este cel mai tânăr pilot care concurează în Campionatul Național de Viteză pentru Vehicule Istorice.

Tânăra a debutat în Motorsport în 2020 în rolul de copilot al tatălui său, Viorel Ognean, în cadrul Campionatului Național de Regularitate pentru Vehicule Istorice.

În 2021 și-a obținut licența și a participat ca pilot la Romanian Retro Racing, la volanul unui Mini Cooper S istoric, primul electric de curse, fosta mașină a lui Dominic Marcu, pilotul care se dă acum în Campionatul Național de Viteză în Coastă cu o Tesla Model 3 Performance.

Concurează și în Women Rally

Levana concurează și în Women Rally, competiție al cărei fondator este Laura Savu. Tânăra de 17 ani spune că nu poate descrie senzația pe care o simte atunci când este la volan.

„E foarte tare, e adrenalina foarte mare, dar simți că ai controlul și  e pur și simplu distracție foarte mare. Mie îmi place maxim” – Levana Ognean, pilot în Campionatul Național de Viteză pentru Vehicule Istorice.

Tatăl său se ferește să îi dea sfaturi pentru că Levana nu ține cont de ele.

„Prima dată când a mers într-un concurs oficial la recunoaștere am stat în dreapta și încercam să îi spun să meargă mai încet fără să pronunț cuvântul încet. Și îi ziceam <<curbă>>, ne apropiam mai mult, <<curbă, aloo curbă>> când nu ești la volan ți se pare că cel care conduce merge mult prea repede” – Viorel Ognean, pilot în Campionatul Național de Viteză pentru Vehicule Istorice. 

Articole asemănătoare

De la BAC, la EURO!

Postat de - 5 iulie, 2021 0
FacebookTwitterUnele dintre jucătoarele naționalei de tineret a României au întrerupt pregătirea pentru turneul continental pentru a-și da Bacalaureatul, apoi au revenit…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *