Comunicat de presă privind participarea unei delegații a Autorității Electorale Permanente la cea de-a 3-a reuniune a „Rețelei privind justiția electorală din Europa și Eurasia”, organizată de Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale la Skopje, Macedonia de Nord

601 0

Domnul Ionuț Bălașa, directorul general al Departamentului coordonarea și monitorizarea activităților în teritoriu și domnul Mircea Preoțescu, șeful Departamentului coordonarea organismelor electorale, participă, ȋn perioada 16-17 mai 2022, la cea de-a 3-a reuniune a Rețelei privind justiția electorală din Europa și Eurasia, organizată de Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale (IFES) ȋn parteneriat cu Comisia Electorală de Stat și Tribunalul Administrativ al Macedoniei, care se desfășoară la Skopje, Macedonia de Nord. Evenimentul reprezintă o platformă favorabilă pentru schimbul de bune practici și analizarea evoluțiilor recente ȋn materie de justiție electorală. Totodată, reuniunea internațională oferă un cadru adecvat pentru identificarea provocărilor comune ȋn ceea ce privește consolidarea de rețele sustenabile care să sprijine inițiativele de cooperare regională.

Cea de-a 3-a reuniune a Rețelei privind justiția electorală din Europa și Eurasia are ca scop extinderea numărului de membri interesați de procesele de soluționare a litigiilor electorale și servește ca o rețea consultativă de juriști familiarizați cu procesele elctorale regionale.

Evenimentul reunește reprezentanți ai organismelor de management electoral, experți ȋn domeniul justiției electorale, precum și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale.

Direcția comunicare

Articole asemănătoare

Constantin Piliuță

Postat de - 4 februarie, 2021 0