Există și dinamoviști fericiți!

483 0

Echipa de rugby U19 a ”alb-roșilor” a învins pentru prima dată în trei ani pe LPS Constanța și a cucerit titlul național

Într-o perioadă în care numai dinamovist nu e bine să fii, echipa de rugby sub 19 ani a clubului bucureștean a readus zâmbetul pe buzele fanilor.

”Alb-roșii” au învins pentru prima dată după trei ani pe LPS Constanța, scor 31-25, chiar în finala campionatului național, cucerind astfel un titlu nesperat. Iar bucuria a fost pe măsură.

”Sunt un antrenor fericit, sunt fericit pentru acest grup de copii superbi, care au muncit timp de trei ani și ne-am văzut visul cu ochii. E prima victorie în fața lor după trei ani, după titlul de la U16 am mâncat numai bătăi de la ei. Am muncit, am muncit , am muncit și am reușit într-un final să aducem titlul acasă” – Andrei Gurănescu, antrenor CNAV-Dinamo, campioana națională la rugby U19.

”A trebuit să plângem foarte mult în campionat ca să câștigăm acum” – Iulian Melinte, căpitan CNAV–Dinamo, campioana națională la rugby U19.

”Ne-au bătut și în tur și în retur, același lucru s-a întâmplat și la U16, dar i-am bătut exact când a trebuit. Ne bucurăm, am strâns rândurile și s-a văzut munca” – Eduard Cioroabă, jucător CNAV-Dinamo, campioana națională la rugby U19.

Sărbătoarea titlului, la un grătar

Antrenorul echipei, fostul internațional Andrei Gurănescu, știe și cum va serba alături de sportivii săi cucerirea titlului.

”O sărbătorim frumos, cu un grătărel” – Andrei Gurănescu, antrenor CNAV-Dinamo, campioana națională la rugby U19.

Disputarea finalei pe Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf” i-a ambiționat și mai mult pe jucători.

”E o onoare, e un teren sacru. O fericire pe care nu o pot exprima în cuvinte. Înainte de meci antrenorul ne-a spus să ne bucurăm pentru că a fost primul nostru meci aici” – Eduard Cioroabă, jucător CNAV-Dinamo, campioana națională la rugby U19.

Ritual special înaintea meciurilor

Căpitanul dinamoviștilor, Iulian Melinte, are un ritual special înaintea meciurilor dificile.

„Trebuie să mă rog foarte mult înainte de un meci foarte greu. A funcționat, ca de fiecare dată. Rolul de căpitan mă consumă foarte mult. Acum, după meci, sunt răgușit, dar a meritat. Un comandant trebuie să-și tină mereu soldații în frâu și sunt foarte fericit pentru această victorie” – Iulian Melinte, căpitan CNAV–Dinamo, campioana națională la rugby U19.

Jucătorii, emoționați de prezența familiilor în tribune

Pentru Eduard Cioroabă, unul dintre cei mai buni jucători ai campionilor, finala a avut o emoție aparte, pentru că în tribunele stadionului s-au aflat și membrii familiei sale.

”Mi-am chemat toată familia, pentru că e o onoare să jucăm aici. Am zis că trebuie să fie frumos, să ne facem amintiri. Am emoții foarte mari cu familia în tribune, mult mai multe decât dacă aș juca singur. Sunt primul din familie care face rugby și vreau să demonstrez că merit să fiu alături de cei mai buni” – Eduard Cioroabă, jucător CNAV-Dinamo, campioana națională la rugby U19.

Titular pe postul de flanker, el spune că odată cu înaintarea în categoria de vârstă contactele sunt mai dure și că aproape nu există meci în care să nu iasă cu vânătăi pe corp.

”Lucrez mult în sala de forță, pentru că e foarte important, altfel nu aș putea duce un meci întreg din cauza condiției fizice și apoi din cauza loviturilor. Loviturile sunt dure, mai ales la nivelul ăsta a început să fie foarte dur și fără sală, fără forță, nu ai cum să rămâi pe teren. Mă dor picioarele, mă doare puțin gâtul, de vânătăi încă nu știu, că o să examinez acasă” – Eduard Cioroabă, jucător CNAV-Dinamo, campioana națională la rugby U19.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *