Ei sunt românii care vor concura pe celebrul circuit de la Le Mans!

580 0

Alex Mirea și Philip Andriescu fac echipă într-unul dintre cele mai tari campionate din Europa, Ligier European Series, unde se dau cu o mașină prototip de peste 200.000 de euro. 

Alex Mirea, campion național la Viteză în Coastă în 2021, și Philip Andriescu, campion național în Radical Cup, au trecut la un alt nivel în Motorsport.

Tinerii și-au făcut debutul în Ligier European Series și au deja două etape la „activ”, iar în următoarea vor lua startul pe celebrul circuit de la Le Mans.

Mâine, ei vor concura într-o cursă suport, cu 3 zile înaintea cursei de 24 de ore de pe legendarul circuit francez.

„Pentru noi e un privilegiu, având o cursă suport în paralel cu ce se întâmplă la Le Mans în săptămâna cursei de 24 de ore. Formatul circuitului de la Le Mans este accesibil doar în perioada în care se desfășoară cursa de de 24 de ore” – Alex Mirea, pilot în Ligier European Series.

 “Aștept cu mari emoții să concurăm la Le Mans. Mă bucur că îl am coleg pe Alex. El știe multe despre mecanică, despre setările mașinii. Este pilot și înțelege multe despre geometria mașinii și cum se comportă mașina” – Philip Andriescu, pilot în Ligier European Series.

 Românii se dau cu un bolid de peste 200.000 de euro.

 „Prețul de pornire este de 170.000 de euro, dar este o mașină construită special pentru curse de circuit și de anduranță, este complet de carbon”  – Alex Mirea, pilot în Ligier European Series. 

Cursa durează 3 zile

În acest an, cei doi piloți au pus campionatele din România pe pauză și se concentrează doar pe cel european.

„Nu aveam cum să mă împart și așa timpul este foarte scurt. Eu și Philip am ales să progresăm pe plan european” – Alex Mirea, pilot în Ligier European Series.

Ligier European Series are 6 etape, iar primele două s-au desfășurat pe circuitul de la Le Castellet, din Franța, și Autodromo Enzo e Dino Ferrari de la Imola, din Italia.

Între 8-12 iunie, Alex Mirea și Philip Andriescu vor participa la ce-a de-a treia etapă din acest campionat european, care va avea loc pe circuitul de la Le Mans și care va dura 3 zile.

În tot acest timp vor avea loc verificări tehnice, antrenamente, calificări și două sesiuni de câte o oră de cursă. Fiecare pilot va conduce câte 30 de minute, după care va face schimb.

Alex și Philip nu sunt singurii români care merg participă din acest an în campionatul Ligier European Series. Mai sunt încă două echipe de piloți români, Ovidiu Zaberca și Bogdan Dobranici și Radu Dumitrescu și Marian Oancea.

„Am reușit să facem un lucru notabil pentru țara noastră, am devenit partener oficial Ligier în România și, odată cu asta, am acceptat și provocarea de a merge în campionatul lor. Practic, de la început am plecat cu ideea de a veni în sprijinul tinerilor piloților care termină campionatele de karting, de a le facilita parcursul lor în Motorsport. Prin aducerea brandului Ligier în România le punem la dispoziție logistica de testare a mașinii în România, până la participarea în competițiile internaționale Ligier” – Alex Mirea, pilot în Ligier European Series.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *